Hvalen i Vejle bliver pakket i containere

Konservatorer og biologer er tirsdag morgen atter i gang med at skære i hvalen på havnen i Vejle, men om to timer er hvalen pakket i containere med elefantmøg

Hvalen er nu på vej mod Nordsjælland, inde den kan fragtes til Zoologisk Museum. (Foto:EB)
Hvalen er nu på vej mod Nordsjælland, inde den kan fragtes til Zoologisk Museum. (Foto:EB)

Så har konservatorerne og biologerne fået slebet knivene og er atter i gang med at skære i de sidste rester af finhvalen i Vejle.

- Vi sluttede klokken 20.00 i aftes, fordi vores kranfører på det tidspunkt havde arbejdet i 15 timer og ikke måtte arbejde mere. Jeg vil tro, at vi har et par timers arbejde foran os nu, siger ledende konservator Abdi Hedayat fra Zoologisk Museum.

Pakkes ind i elefantmøg
Konservatorerne gik klokken 8 tirsdag morgen i gang med at flytte hvalens skelet op i containerne og fylde dem med elefantmøg fra Københavns Zoo.

- Grunden til at elefantmøg er så skide godt, om jeg må sige, er fordi, at det ikke er ret meget af deres føde elefanterne omsætter. Møget er meget rent, men der er stadig bakterier i, så det er meget effektivt uden at lugte, siger Abdi Hedayat.

Containerne skal efter planen stå i Nordsjælland på et sted med miljøgodkendelse.

- I det øjeblik, at komposteringen går i gang, siver en masse fedt ud af knoglerne, og det driver ud af containeren og det må selvfølgelig ikke sive ned i jorden. Det skal samles op, og det bliver det der, siger Abdi Hedayat.

Abdi Hedayat har ledet arbejdet med at skelettere hvalen, og han har aldrig før skeletteret så stor en hval.

- Det er gået rigtig godt. Alle har håndteret det meget fornuftigt. Der er været et utal af forskellige mennesker, som skulle have prøver af dyret, men alle har været topprofessionelle, og jeg har kunnet arbejde samtidig med, siger en meget tilfreds Abdi Hedayat.

0 kommentarer
Vis kommentarer