USA vil forhindre nordkoreansk aggression

Barack Obama vil samarbejde med Sydkorea om at undgå en optrapning af konflikten mellem syd og nord efter sænkningen af et sydkoreansk krigsskib i marts

USA's præsident, Barack Obama, vil undgå en forværring af det spændte forhold mellem Nord- og Sydkorea, efter et sydkoreansk krigsskib i marts sank efter at være blevet ramt af en torpedo. 46 sømænd døde ved episoden.

Obama vil derfor samarbejde med Sydkorea om at undgå en optrapning af konflikten.

- I de kommende dage, vil vores regeringer (USA og Sydkorea, red.) fortsat at arbejde tæt sammen, siger Obama.

- Sammen vil vi vise vores handlevilje og afværge en aggression.

Internationale efterforskere konkluderede i maj i en undersøgelse af skibsforliset, at en nordkoreansk ubåd havde affyret torpedoen mod skibet ved navn Cheonan. Selv har Nordkorea afvist beskyldningerne og truet med krig.

USA bakker op om Sydkorea og den internationale undersøgelse.

- Vi vil arbejde med vores allierede om at holde Nordkorea ansvarlig, herunder i FN's Sikkerhedsråd, hvor det skal slås fast, at sikkerhed og respekt for Nordkorea aldrig vil blive gennemført med en aggression, men kun ved at opretholde landets forpligtelser, siger Barack Obama.

Den nye strid har fået Sydkorea til at bryde dialogen med Nordkorea og fastfryse fælles planer stilet mod at undgå yderligere spændinger langs de to landes søgrænse.

0 kommentarer
Vis kommentarer