Brugte 150.000 kr. på syv dage i Singapore

Vild luksus: Nationalbankens topchefer boede på et af verdens mest eksklusive hoteller

Nationalbank-direktørerne Nils Bernstein og Jens Thomsen brugte 144.445 kroner på en syvdages tur til Singapore – men så var Jens Thomsens kone også med. (Foto: Jan Unger)
Nationalbank-direktørerne Nils Bernstein og Jens Thomsen brugte 144.445 kroner på en syvdages tur til Singapore – men så var Jens Thomsens kone også med. (Foto: Jan Unger)
Følg Samfund

144.445 kroner for syv dage i Singapore.

Så meget lader Nationalbank-direktørerne Nils Bernstein og Jens Thomsen skatteyderne betale for deres tur til Østen fra 13.-21. september 2006 i anledning af et årsmøde i den internationale valutafond, IMF.

De to direktører er dog ikke alene om at vælte sig i borger-betalt luksus.

Jens Thomsen har nemlig sin kone med. Torsdag 14. september læner Jane Thomsen sig tilbage i de bløde sæder på businessclass sammen med Jens Thomsen og Nils Bernstein. Flybilletterne alene koster 75.916 kroner. For trioen stopper luksus-turen langtfra i Singapores lufthavn. De indlogerer sig nemlig på Raffles Hotel, som er et af verdens mest berømte og eksklusive hoteller.

Hotellet er i nyrestaureret kolonistil og Singapores største turistattraktion. Fra den legendariske Long Bar til hver enkelt suite føler man sig hensat til den britiske kolonitid – krydret med supermoderne faciliteter, swimmingpool og spa-område. De fleste danskere på besøg i Singapore oplever højst hotellets sagnomspundne drink Singapore Sling, og det er ikke så underligt.

Jens og Jane Thomsen betaler f.eks. 25.776 kroner for deres syv dage – eller 3682 kroner i døgnet.

Nils Bernstein er et døgn på femstjernet luksus i Frankfurt på vejen til Singapore og bor kun seks dage på Raffles til 19.342 kroner – eller 3223 kroner i døgnet.

Vil ligne andre topchefer
Nationalbank-direktørerne Nils Bernstein og Jens Thomsen erkender, at 150.000 kroner er mange penge for turen til Singapore. Men det var et vigtigt møde, hvor Jens Thomsens kone åbenbart også var uundværlig.

– Er det i orden, at skatteborgerne skal betale knap 150.000 kroner for jeres tur til Singapore?

– Det er jo en dyr flybillet. Jeg har ikke min ægtefælle med, men det har Jens Thomsen. Der er jo ikke tvang i forhold til at tage konen med. Men der arrangeres sociale aktiviteter som foredrag og receptioner, og vi har ægtefæller med, fordi en del af rejsen består i at skabe sig netværk gennem sociale arrangementer, siger Nils Bernstein.

– Men 150.000 kroner for syv dage?

– Ja, det er mange penge. Vi repræsenterer Danmark, og et par gange om året har vi ægtefæller med på bankens regning. Men vi skal ikke bo på de fineste hoteller.

– Er Raffles Hotel ikke toppen?

– Vi bor på de hoteller, hvor mange af de andre deltagere i møderne bor. Men vi kunne da have boet for 500 kroner. Jeg vurderer bare, at hotellerne er passende i forhold til den funktion, vi har.

LÆS MERE OM NATIONALBANKDIREKTØRERNES OVERFORBRUG I EKSTRA BLADET MANDAG

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind