Sandberg: Sådan mødte jeg Stein Bagger

Brian Sandbergs gangsterliv: Her kan du læse hele kapitlet fra bogen 'Gangster - Brian Sandberg', hvor HA-rockeren fortæller, hvordan han blev sikkerhedsvagt for Stein Bagger

Stein Bagger og Sandberg tæt forbundet ikke mindst fysisk, da Sandberg blev hyret som Baggers private bodyguard. (Privatfoto)
Stein Bagger og Sandberg tæt forbundet ikke mindst fysisk, da Sandberg blev hyret som Baggers private bodyguard. (Privatfoto)

Sandberg svingede sin BMW X5 ind foran lejligheden på Mathildevej og fik øje på Andreas, der stod udenfor og talte med en mand i jakkesæt.

’Det er sgu da ham bodybuilderen’, tænkte han.

Han kunne huske, at fornavnet var Stein, men havde ingen anelse om, hvad manden hed til efternavn.

Efter Barcelona-turen havde Sandberg haft nogle travle dage med Hells Angels-møder på Svanevej, men Andreas pressede på for et hurtigt møde med manden fra Fitness.dk.

Sandberg havde svaret, at hvis det hastede så meget, måtte de komme over på Mathildevej. Når han ikke vidste, hvem folk var, kunne han bedst lide at have dem på sin egen hjemmebane, hvor han følte sig mere tryg.

’Dig har jeg set før’, sagde jeg og gav ham hånden. Andreas fik et kram.

Så gik vi op i lejligheden og mødte Iman i gangen. Hun brokkede sig over et eller andet, Oliver kom løbende, og der var totalt kaos.

Jeg sagde, at Andreas og Stein skulle sætte sig ind i stuen, mens jeg hentede et par cola light, men Iman blev ved med at hive fat i mig, fordi hun ville fortælle noget, og Oliver larmede, så jeg til sidst måtte gå ind i stuen og sige undskyld.

Den skæve start fik Brian Sandberg til at føle sig akavet i situationen.

Han havde joggingtøj på og syntes selv, at han lignede prototypen på en rocker, mens manden over for ham var ulasteligt klædt i jakkesæt og laksko. Der var stadig uro i lejligheden, og han sad, så han fik solen lige i øjnene. Han så egentlig helst, at de to gæster gik hurtigt igen, og han skulle virkelig anstrenge sig for at forstå, hvad manden fortalte: Han sagde, at han hed Stein Bagger og havde et firma, der hed IT Factory. Han ville allerførst gerne sige, at det var fedt med den scene, jeg havde lavet i Fitness.dk. Flere af de forretningsfolk, der kom der, mente ifølge ham, at det var på tide, at ham Christian blev sat på plads.

Hyret som Baggers sikkerhedsvagt
Jeg sagde: ’Okay, det var ikke noget, jeg gjorde for jer. Det var noget, jeg gjorde for mig selv’. ’Fint nok’, sagde han, men jeg skulle bare vide, at de havde respekt for min handling. Jeg kunne fornemme, at der var foregået et eller andet mellem ham og den langhårede fra Fitness.dk, og at det havde med proteinbarer at gøre, men det var ikke noget, jeg ville blande mig i.

Stein sagde også, at han respekterede Hells Angels, fordi han kendte en af mine svenske ’brødre’ fra bodybuilding.

Så kom han endelig til sagen: Han sagde, at han godt kunne tænke sig at have en mand som mig ansat. Om jeg var interesseret?

Jeg havde svært ved at forestille mig, hvad fanden jeg skulle lave for ham. Jeg sagde, at jeg havde et firma kørende i Tyskland, og at det gik udmærket.

’Ved du noget om sikkerhed’? spurgte han.

’Det er det, jeg er allerbedst til’, sagde jeg.

Han forstod sgu at fange min interesse.

Mødet blev relativt kort. Det var umuligt at få ro til at tale sammen.

Sandberg var frustreret og foreslog, at de kunne videreføre samtalen på et senere tidspunkt.

De skiltes i entreen, hvor Sandberg ikke kunne skjule sin beundring over Baggers Rolex-ur og jokede med, at hans egen telefon blev aflyttet.

Der gik lang tid, før de så hinanden igen. Så lang tid, at Sandberg havde glemt alt om Stein Bagger.

Han foretrak nu i stigende omfang at træne i VIP-afdelingen hos Fitness.dk i Ny Adelgade. Den eksklusive del af København havde mange fordele, mente han. Efter træningen kunne han drikke kaffe på Mojo eller Kommandanten, kigge efter piger og hilse på et hav af mennesker.

Hans tanker kredsede mere og mere om forretningslivet, selv om han godt var klar over, at det kunne være svært at finde samarbejdspartnere, når man var medlem af Hells Angels.

En af de ting, han respekterede mest ved sin gamle ven Lars Nielsen fra Kommandanten var netop, at han holdt fast, selvom Sandberg ikke var det mest oplagte selskab for en kok med to Michelinstjerner.

Han blev stærkt overrasket, da Lars Nielsen fortalte, at han ville sælge sin restaurant i smørhullet ved Kongens Nytorv og købe Josty på Frederiksberg. Men det viste sig ved nærmere eftersyn, at det fine etablissement med hotel og restaurant havde en sublim placering med udsigt til Frederiksberg Have og Slot.

Andreas var involveret i renoveringen, og en dag, Sandberg kiggede forbi, sagde han, at Stein Bagger var klar til et nyt møde.

De aftalte, at det skulle finde sted på Josty.

Jeg gik ind gennem Frederiksberg Have og fik øje på Lars og Stein, der stod i byggerodet på Jostys terrasse.

Vi sludrede lidt, og så spurgte Stein igen, om jeg var interesseret i at arbejde for ham. IT Factory skulle flytte til et nyt hovedsæde, sagde han, og han kunne godt bruge nogle vagter på byggepladsen.

Han spurgte også, om jeg ville lave et tilbud til ham.

’Et tilbud!’ tænkte jeg – det havde jeg sgu aldrig prøvet før, men jeg tog det lidt nonchalant: ’Selvfølgelig kan jeg det!’ ’Godt’, sagde han, ’så prøv lige at regne på, hvad det vil koste at have sådan en som dig ansat’.

Brian Sandberg var imponeret over den tilsyneladende knivskarpe forretningsmand, men også en anelse forvirret over hans interesse.

Det stod efterhånden klart, at der måtte være penge at hente hos manden med det dyre jakkesæt, men det var lige så tydeligt, at Stein Bagger ikke havde noget klart koncept for, hvordan samarbejdet skulle foregå.

På det næste møde gjorde Sandberg opmærksom på, at hvis han selv tog vagterne, kunne han risikere at blive ført bort i håndjern, fordi politiet straks ville tro, at han var i gang med at lave et indbrud.

En anden udfordring var, at han ikke havde licens til at drive sikkerhedsvirksomhed. Der måtte altså skrues en løsning sammen, som ikke bragte ham på kant med loven.

Sandberg kontaktede sin ven, forretningsmanden Jan Lundberg fra Hellerup, som tidligere havde hjulpet Hells Angels med finansieringen af klubhuset på Svanevej, og brugte i en periode ham som rådgiver.

Han overvejede flere forretningsmuligheder. En af dem var at etablere sig i sikkerhedsbranchen og trække Stein Bagger ind som den første kunde. En anden var at fungere som formidler af pengeudlån til folk, som ikke kunne låne penge i banken.

Jeg havde en ide om, at jeg kunne være en slags konsulent. Jeg nåede også at finde privat finansiering til en person, der manglede penge til at købe en bil, men ikke vidste, hvor han skulle gå hen. Så fik jeg nogle procenter af ham, der stod for finansieringen.

Jeg kunne måske også skaffe noget arbejde til Andreas eller andre håndværkere og tjene lidt på det. Eller hvis folk havde gang i et byggeprojekt, kunne jeg være ham, der svingede pisken og sørgede for, at det blev færdigt til tiden. Det er faktisk noget af det, jeg er bedst til.

Jeg havde mange ideer til nye forretninger i den periode, og jeg holdt fast i min andel i Euro Trucking bare for en sikkerheds skyld.

Samarbejdet indledes
Først et stykke ind i 2008 blev samarbejdet mellem Brian Sandberg og Stein Bagger mere konkret.

Nu havde Sandberg, bistået af blandt andre Jan Lundberg og Lars Nielsen, fundet en model.

Det afgørende møde fandt sted på Josty en søndag i marts.

Jeg sagde: ’Hvis du skal bygge deroppe på Jægersborg Allé, er det bedste, jeg kan gøre for dig, at hyre nogle officielle vagter. Jeg skal selv tjene nogle penge, så det kommer til at koste dig ekstra. Til gengæld sørger jeg for, at de gør det ordentligt’. Jeg pointerede, at jeg var en mand, man kunne stole på, og en mand, der holdt sit ord. Hvis han indgik en aftale med mig, ville jeg leve 100 procent op til den.

Stein Bagger sagde: ’Man skal gøre det, man er god til her i livet, og du er god til den slags’. Sådan kom jeg til at arbejde for Stein Bagger.

Brian Sandberg hyrede et autoriseret sikkerhedsfirma til at stille med to vagter om natten på Jægersborg Allé 164 i Gentofte. Som et led i aftalen kunne han lægge 50 procent oven i prisen.

Aftalen gjaldt foreløbig i den periode, som det ville tage at opføre IT Factorys nye hovedkvarter. Hvad der bagefter skulle ske, var begge parter enige om, at de måtte vende tilbage til.

Brian Sandberg lavede også en aftale med Lars Nielsen om, at han kunne leje sig ind i et lokale på Josty. Det blev indrettet med kontormøbler og computer, og så manglede han blot at etablere et firma.

Som medlem af Hells Angels kunne han roligt regne med en vis interesse fra myndighedernes side. Alle hans rådgivere, heriblandt de HA’ere, som havde egne virksomheder, understregede, at han skulle sørge for, at der var styr på diverse tilladelser, regnskaber, moms og skat.

Stein Bagger sagde også, at ingen skulle kunne sætte en finger på det, jeg lavede. Han brugte udtrykket, at det skulle køre ’efter bogen’.

Lars blev ligeledes ved med at sige, at jeg lige så godt kunne gøre det ordentligt fra starten.

Lars Nielsen: ’Jeg syntes bare, at det ville være skønt, hvis Brian kunne få nogle legale forretninger. Ikke fordi jeg havde kendskab til eventuelle illegale forretninger, men jeg kunne vel have mine formodninger’.

Jeg hjalp ham, fordi jeg mente, at der var en chance for, at han kunne komme på ret køl. På den måde kom kontakten til Stein Bagger på det rigtige tidspunkt. Troede jeg.

Det utrolige var, at Brian var en af de første, der lugtede lunten.

Han sagde ligeud, at han ikke forstod, hvad IT Factory gik ud på.

Med et nyt kontor, der fungerede, var Brian Sandberg klar til at stifte et anpartsselskab. Han blev enig med sig selv om, at han ville have sine forbogstaver i navnet. Stein Bagger foreslog en udvidet version: BS Consultancy. Sådan blev det.

Bagger betalte 200.000 kr. om måneden
På Jægersborg Allé var byggeriet i fuld gang. Sandberg havde taget et grundigt tjek på vagtselskabernes priser for at være sikker på, at han kom med det rigtige tilbud.

Inden jeg begyndte at ansætte vagterne, holdt jeg en del møder med folk fra sikkerhedsbranchen, og på den baggrund lavede jeg en pris til Stein.

Bagefter forsøgte jeg at få en lavere pris, og den accepterede firmaet.

Jeg fortalte Stein, at jeg nu havde fået et tilbud, der var 10.000 billigere.

Han sagde bare, at det var godt for mig. Det viste bare, at jeg var en snu forretningsmand, mente han. Så pengene var mine.

Rammen for aftalen, som i praksis blev ført videre hen over sommeren og efteråret, var 200.000 kroner om måneden. Hvis Sandbergs firma løste andre opgaver for Bagger eller IT Factory, hvilket inden længe var en kendsgerning, ville prisen naturligvis blive højere.

Når Sandberg havde afregnet med de vagtfolk, som han hyrede til opgaven, var der i realiteten over 100.000 kroner om måneden til ham selv.

Sandberg havde selv vanskeligt ved at forstå, at han kunne være så heldig. Han havde en forretning. Han tjente en masse penge. Og for at det ikke skal være løgn: Det hele var lovligt.

Stein Bagger kom forbi hans kontor mindst én gang om ugen.

De to mænd opdagede, at de havde en god kemi. De snakkede ikke kun forretning, men kom også rent personligt tættere på hinanden.

Bossen fra IT Factory virkede stålsat i sine bestræbelser på, at Brian Sandberg skulle lykkes som forretningsmand, og han var altid til rådighed, hvis hans nye sikkerhedsmand havde brug for vejledning.

Som en yderligere gestus satte han nogle af sine mest betroede medarbejdere til at assistere i BS Consultancy – heriblandt økonomidirektøren i IT Factory, Jeanette Lorenzen.

Stein mente ikke, at den revisor, jeg selv havde fundet, var god nok, så han sendte hende ud på Josty. Jeg havde bare glemt, at vi havde en aftale. Jeg var til møde i klubben, og det trak ud. Bagefter kunne jeg se, at der var én, der havde lagt flere beskeder.

’Det er Jeanette, jeg sidder ude på din trappe’, sagde hun.

’Hvem fanden er Jeanette’, tænkte jeg.

Da jeg kom tilbage til Josty, sad hun ganske rigtigt på trappen.

’Vi skulle vist kigge på nogen regnskaber’, sagde hun.

’Nåh, ja, det ligger i mapperne, du kan bare gå ind og kigge’, sagde jeg.

Så fik hun sat system i det hele. Hun overtog mit regnskab og sørgede for, at der blev betalt skat og moms til tiden. Hun kom i flere omgange, og det kørte bare snorlige.

Lars Løkke: Du er et økonomisk geni Bagger
Brian Sandberg fik tidligt i forløbet flere supplerende opgaver for Bagger. IT Factory var sponsor for seksdagesløb i Siemens Arena i Ballerup, og Sandberg blev bedt om at stå for sikkerheden i forbindelse med et såkaldt VIP-arrangement, hvor en række venner af huset og forretningsforbindelser var inviteret. Her var blandt andre skuespillerne Paw Henriksen og Allan Olsen samt cykelrytteren Jens Veggerby, men daværende finansminister Lars Løkke Rasmussen var klart den mest prominente.

Brian Sandberg hyrede to sikkerhedsvagter og gav dem ordre til at møde i nobelt tøj, og han havde selv iført sig et Hugo Boss-jakkesæt.

Under middagen sad han lidt på afstand for at holde et vågent øje med, at vagterne passede deres arbejde.

Før løbet blev skudt i gang, fik Baggers gæster serveret dyr champagne i en loge tæt på målstregen.

Jeg var noget imponeret af selskabet.

’Han kender da alt og alle, ham Stein Bagger’, tænkte jeg.

Senere på aftenen overhørte jeg brudstykker af en samtale mellem Lars Løkke Rasmussen og Stein Bagger. Jeg kunne forstå, at de talte om penge.

På et tidspunkt lænede finansministeren sig ind over Stein.

’Du er et jo et økonomisk geni’, sagde han.

Det var præcis de ord, han brugte. Lars Løkke Rasmussen sagde simpelt hen lige- ud, at Stein Bagger var et geni.

’Okay’, tænkte jeg, ’hvis finansministeren, af alle, siger det, så må jeg have fat i den rigtige gut.’

Jeg havde svært ved at forestille mig, hvad fanden jeg skulle lave for ham

Prøv lige at regne på, hvad det vil koste at have sådan en som dig ansat

Jeg pointerede, at jeg var en mand, man kunne stole på, og en mand, der holdt sit ord

Brian var en af de første, der lugtede lunten. Han sagde ligeud, at han ikke forstod, hvad IT Factory gik ud på

Stein Bagger foreslog en udvidet version: BS Consultancy. Sådan blev det.

1 af 3 Brian Sandberg og Stein Bagger synes at holde kontakten ved lige. Her da Sandberg aflægger Bagger et visit i fængslet. (Foto: Ekstra Bladet)
2 af 3 Med mindst 100.000 kroner i løn fra Stein Bagger, havde Sandberg ingen problemer med at opretholde jetsetlivet i en luksuslejlighed i Hellerup. (Foto: Benjamin Kürstein)
3 af 3 Stein Bagger og Sandberg tæt forbundet ikke mindst fysisk, da Sandberg blev hyret som Baggers private bodyguard. (Privatfoto)
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen