Kioskarbejder vinder lotto-milliard

Chris Shaw fra Missouri, USA, brugte sine sidste penge på en lottokupon, og det gav pote. Nu bliver der råd til nye fortænder

- Jeg er en ganske almindelig arbejdsmand, siger Chris Shaw, der har vundet den tiende største lottogevinst i USA nogensinde. (Foto: AP)
- Jeg er en ganske almindelig arbejdsmand, siger Chris Shaw, der har vundet den tiende største lottogevinst i USA nogensinde. (Foto: AP)

Amerikanske Chris Shaw havde kun 120 kroner tilbage på sin bankbog og gruede for, hvordan han skulle betale regningerne, da han i ren desperation købte en lottokupon i det amerikanske Power Ball-lotteri.

Den 29-årige familiefar fra staten Missouri ramte plet. I går modtog han en check på 258 millioner dollar – cirka 1,5 milliarder kroner. Det er den tiende største lottogevinst i USA's historie. Da Shaw fik overrakt checken i Missouri Lotterys hovedkvarter var han iført kasket og et kæmpe grin, der afslørede, at han mangler to fortænder. Det er mange år siden, han sidst havde råd til at gå til tandlæge.

- Jeg er en ganske almindelig arbejdsmand, som aldrig har kunnet spare op, men det er vist slut nu, grinede den nykårede milliardær.

Disney-tur
Chris Shaw, der har tre børn i alderen fem, syv og 10 år og arbejder i en kiosk, behøver ikke længere bekymre sig om bjerget af regninger og gammel klatgæld.

- Vi er ikke vokset op med penge. For os er det bare en stor lettelse at vide, at vi kan betale vores elregning til tiden, siger han til nyhedsbureauet AP.

- Det letter virkelig. Jeg anede ikke, hvordan jeg skulle få råd til at betale regningerne, siger Shaw, som vil fejre sit store held ved at invitere kone og børn til Disney World.

Fem dollar-kupon
Shaw fortæller, at han købte den vindende lottokupon for fem dollar – cirka 28 danske kroner – i Break Time-kiosken i byen Marshall, hvor han selv er ansat. Han vil nu søge rådgivning om, hvorvidt han skal have den samlede sum udbetalt i rater i de næste 29 år - eller om det bedre kan betale sig at snuppe et engangsbeløb på 710 millioner kroner.