Terrorist i Sverige truer Danmark

Han blev dømt i Sarajevo: - Danmark er fjende af islam -I kommer til at betale for det, truer 'Maximus'

Terrordømte Mirsad Bektasevic, der kalder sig Maximus, truer Danmark med terror. (Privatfoto)
Terrordømte Mirsad Bektasevic, der kalder sig Maximus, truer Danmark med terror. (Privatfoto)

Sveriges mest berygtede terrorist truer nu Danmark fra sin fængselscelle.

- Danmark har gjort sig selv til en fjende af islam. Det er helt unødvendigt, at I nedgør islam og angriber muslimer. Før eller siden kommer I til at betale for det, siger den svensk-bosniske Mirsad Bektasevic, som er bedre kendt under dæknavnet Maximus.

De truende ord fra terroristen bliver fremsat i dokumentarfilmen 'Dømt for terror', som bliver sendt på TV2 onsdag aften.

Filmen handler om omstændighederne, da Maximus og en dansktyrker ved navn Abdulkadir Cesur i oktober 2005 blev anholdt i Bosniens hovedstad Sarajevo i en lejlighed, hvor politiet fandt 20 kilo sprængstof, en martyrvideo og et selvmordsbælte.

Glostrup-sagen
Afsløringen af terrorgruppen i Sarajevo førte til anholdelserne i Danmarks første terrorsag i dette årtusinde - den såkaldte Glostrup-sag, hvor en ung dansk-palæstinenser blev idømt syv års fængsel for at have hjulpet med de bosniske terrorplaner.

Det var svenske Maximus, som var hjernen bag de forpurrede terrorplaner. Svensk-bosnieren har aldrig tidligere udtalt sig om det forpurrede terrorangreb, men det gør han nu i dokumentarfilmen - og han fortryder ikke sine handlinger.

Tværtimod retter han nye trusler mod Danmark fra sin fængselscelle.

- Hvis Danmark fortsætter på samme måde. Hvis I har styrker i Afghanistan og fortsat hjælper amerikanerne i Irak. Hvis I fortsat nedgør muslimerne og deres profet, så kommer det til at koste, siger Maximus.

Indrømmer terrorplan
Maximus indrømmer, at han i 2005 planlagde et terrorangreb. Han vil ikke sige noget om, hvem han planlagde angrebet sammen med, eller hvor bomben skulle være sprunget.

Men i dokumentarfilmen hævder svenskeren, at de danske muslimer, der blev dømt som hans medskyldige, ikke kendte til terrorplanerne.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere