Grupper i Pakistan fordømmer minaretforbud

Forbuddet mod minareter i Schweiz vækker vrede blandt religiøse grupper i Pakistan, der beskylder Vesten for at være forudindtaget over for muslimer.

Religiøse grupper i Pakistan fordømmer folkeafstemningen i Schweiz i weekenden, hvor et flertal stemte for et forbud mod minareter.

- Denne udvikling afspejler ekstrem islamofobi blandt indbyggerne i Vesten. Det repræsenterer også en meget alvorlig diskrimination mod muslimer, siger Khurshid Ahmad, der er vicepræsident for Jamaat-e-Islami.

Jamaat-e-Islami er et fundamentalistisk islamisk parti, der er repræsenteret i Pakistans parlament.

Pakistan er verdens næstmest folkerige muslimske land.

Ahmed beskriver resultatet af folkeafstemningen i Schweiz som et alvorligt brud på menneskerettighederne og folkeretten.

- Det er et forsøg på at provokere muslimer og udløse et sammenstød mellem islam og Vesten, siger Ahmed.

En talsmand for den muslimske velgørenhedsorganisation Jamaat-ud-Dawa, der beskyldes for at have forbindelse til den fundamentalistiske og forbudte gruppe Lashkar-e-Taiba, fordømmer også folkeafstemningen.

- Denne beslutning krænker principperne for fælles forståelse og religiøs tolerance. Vesten hævder altid, at det er forkæmper for religiøs tolerance og harmoni religionerne imellem, men denne beslutning viser Vestens forudindtagethed over for muslimer, siger talsmanden Yahya Mujahid.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere