SAS fyrer piloter

Flyselskabet SAS skrider nu til afskedigelse af et større antal piloter i de tre skandinaviske lande, efter at forhandlinger for nylig endte uden resultat

SAS gør klar til at fyre piloterFoto: AP
SAS gør klar til at fyre piloterFoto: AP

Luftfartsselskabet SAS har planer om at fyre 100 af dets 1500 piloter, efter at forhandlingerne er brudt sammen mellem selskabet og fagforeningerne. Det siger SAS' chef for Investor Relations, Sture Stölen, i et interview med Bloomberg News. De planlagte fyringer er bredt fordelt over Danmark, Sverige og Norge.

Ifølge andre oplysninger i medierne er der tale om at nedlægge 62 fuldtidsstillinger i SAS.

Formanden for de danske SAS-piloter, Mogens Holgaard, forklarer, at man har været indkaldt til den første forhandling af i alt to i forbindelse med de påtænkte afskedigelser. Han kan dog ikke sætte tal på, hvor mange af de omkring 1800 SAS-piloter der må forlade selskabet.

- SAS varsler opsigelse af et antal af de yngste piloter. Det synes vi er en ualmindeligt katastrofal dårlig beslutning, siger Mogens Holgaard.

Han henviser til, at de unge piloter typisk netop har været igennem en større omskoling for at gøre dem klar til en ny flytype hos SAS.

I den ordning, som piloterne og SAS var meget tæt på at enes om, blev besparelserne i højere grad fundet via pensioneringer og frivillig deltid, forklarer Mogens Holgaard.

SAS-piloterne ønskede ikke at indgå en aftale, før man var sikker på, at også de andre organisationer i SAS deltog i sparerunden. Ledelsen i SAS ønskede til gengæld ikke at lade aftalen afhænge af denne betingelse hos piloterne, og dermed faldt aftalen til jorden.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere