Eva Kjer Hansen bøjede sig for Coca Cola

Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) gik på kompromis med folkesundheden og droppede dele af kampagne mod sodavandsdrikkeri efter pres fra sodavandsgigant

Eva Kjer Hansen blev banket på plads af Coca Cola. (Foto: Jakob Jørgensen)
Eva Kjer Hansen blev banket på plads af Coca Cola. (Foto: Jakob Jørgensen)

'Max en halv liter om ugen'.

Sådan lyder det sunde budskab til børn og unge i en kampagne mod juice og sodavand fra Fødevarestyrelsen. Men det budskab fik sodavandsgiganten Coca Cola hurtigt sat en stopper for, skriver Avisen.dk.

Dokumenter fra Fødevarestyrelsen, som Avisen.dk har fået aktindsigt i, viser, at fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) tidligere på året bøjede sig for pres fra Coca Cola og droppede væsentlige dele af den stort anlagte kampagne.

Budskabet om højst en halv liter sukkervand om ugen blev udsendt via en kampagnehjemmeside, internetbannere på B.T.s, Politikens og webstedet Artos hjemmesider og 70.000 gocards. Det stod med fine hvide skrifttegn på rød baggrund og med små sodavandsflasker som dekoration. Det fik Coca Cola til at sende et brev til Fødevarestyrelsen, hvor man gjorde opmærksom på, at styrelsen brugte mærker og former, som til forveksling ligner Coca Colas.

Det var åbenbart for hård kost for både styrelsen og fødevareminister Eva Kjer Hansen. De trak den en million kroner dyre kampagne tilbage, stoppede tusinder af internetreklamer og 30.000 gocards, som skulle have forhindret børn på McDonald’s i at fylde sig med sodavand.

- Vi vurderede, at kampagnen krænkede Coca Colas varemærke, derfor stoppede vi udsendelsen af gocards,' siger Else Molander, der er kontorchef i Fødevarestyrelsen.

Men kampagnen var helt lovlig, vurderer advokat og specialist i varemærker Johan Løje, der har set sagens akter. 

- Styrelsen kan kun krænke Coca Colas varemærke, hvis den misbruger det i erhvervsmæssig sammenhæng for eksempel for at tjene penge. Her var formålet at oplyse befolkningen, siger Johan Løje.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere