Mere regn til hårdt prøvede briter

Briter kan blive sendt på flugt af ny regn, netop som de har genset deres hærgede hjem

En mand undsættes af redningsmandskab i Cockermouth, der i sidste uge blev ramt af store oversvømmelser efter flere dages kraftig regn. (Foto: AP)
En mand undsættes af redningsmandskab i Cockermouth, der i sidste uge blev ramt af store oversvømmelser efter flere dages kraftig regn. (Foto: AP)

Meteorologerne varsler mere regn til de allerede hårdt prøvede dele af det nordlige England, der i løbet af den sidste uge er blevet udsat for historisk meget nedbør, der har forårsaget oversvømmelser af mere end 1.000 ejendomme i landsdelen Cumbrien og har kostet flere mennesker livet.

Tre er hidtil bekræftet omkommet, og en fjerde person er meldt savnet.

Politibetjenten Bill Barker omkom da en bro kollapsede, en bygningsarbejder blev dræbt, da han byggede et dige, og kanoroeren Chris Wheeler blev opslugt af de brusende vandmasser i floden Dart i Devon, mens en kvinde savnes efter at hun faldt i floden Usk i det centrale Wales.

Men miljøminister Hilary Benn advarer om yderligere nedbør.

- Der er mere regn på vej, som kan give yderligere oversvømmelser. Vores tanker og sympati går til de pårørende til de omkomne og til alle andre, der er blevet ramt af de voldsomme oversvømmelser.

Netop i dag fik op mod 1.000 ejere af ejendomme, forretninger og virksomheder i byen Cockermouth, der er en af de værst ramte i Cumbrien, lov til at krydse en politiafspærring, så de kunne danne sig et indtryk af ødelæggelserne. Men med prognoserne for de kommende dages vejr er det overvejende sandsynligt, at de ikke kommer i gang med genopbygningsarbejdet de nærmeste dage.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere