Antal unge på praktikjagt er nu stabilt

Antallet af elever, der søger praktikplads, er uændret på ca. 5500 - men tallet er steget kraftigt på et år. Antallet af uddannelsesaftaler er faldet markant

Antallet af elever, der søger en praktikplads, lå i september på godt 5400. Det er 62 procent flere end på samme tidspunkt året før. I Dansk Arbejdsgiverforening glæder man sig dog over, at tallet ikke længere stiger.

- Nok så vigtigt er det, at disse elever har mulighed for at fortsætte i skolepraktik. Mange af dem indgår senere en restuddannelsesaftale med en virksomhed, siger chefkonsulent Simon Neergaard-Holm, Dansk Arbejdsgiverforening.

Han vurderer, at den nuværende "krisestyring" af praktikpladssituationen fungerer tilfredsstillende. Virksomheder er fortsat i en situation, hvor der ikke er beskæftigelse nok til at ansætte elever i samme omfang som før.

Nu sætter Dansk Arbejdsgiverforening sin lid til den politiske aftale, der blev indgået vedrørende erhvervsuddannelserne i starten af november. Her øges kravene til de unge - og samtidig bliver tilskuddet til virksomheder, der indgår en praktikaftale, tredoblet.

- Aftalen kan være med til at sætte skub i praktikpladsudviklingen. Erhvervsuddannelserne bliver nu mere attraktive for virksomhederne, fordi de unge skal være uddannelsesparate for at blive optaget, siger Simon Neergaard-Holm.

Fra januar til udgangen af september er der indgået 21.453 uddannelsesaftaler - et fald på 22 procent i forhold til samme periode sidste år.

Af de 5400 unge, der søger praktikplads i september, var 3070 i skolepraktik.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere