Bedste høst i 20 år

De danske landmænd har i år haft den bedste høst i 20 år. Der er tale om en fremgang på 12 procent, viser tal fra Danmarks Statistik

Landmændene har i år skabt det bedste høstresultat i 20 år. Det samlede resultat for høsten 2009 blev 10 millioner tons, viser tal fra Danmarks Statistik.

Tallet er foreløbigt, men så stort, at den statistiske usikkerhed ikke kan rokke ved rekorden. Sammenlignet med høsten i 2008 er der tale om en fremgang på 12 procent.

Fremgangen skyldes især store stigninger i udbyttet pr. hektar, men også en omfordeling af, hvilke kornarter der dyrkes.

Høstudbyttet for vinterhvede er med 82 hektokilo pr. hektar kun lidt højere end sidste års høje niveau, men da hvedearealet er steget med 16 procent, er hvedehøsten gået frem fra fem millioner tons sidste år til seks millioner i år. Næsten hver anden mark var i 2009 tilsået med hvede.

For vårbyg er produktionen på 2,5 millioner tons - en smule mindre end i 2008. Den uændrede produktion af vårbyg er imidlertid opnået på et areal, der var næsten en fjerdedel mindre end sidste år.

For vinterbyg gælder, at arealet er vokset med 11 procent og udbyttet med 12 procent. Samlet er produktionen steget med 24 procent, så høsten af vinterbyg udgjorde 933.000 tons.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere