Forsikringsbranchen overdriver klimaskader

Kunderne skal betale mere for forsikring, fordi klimaændringer koster dyrt, siger forsikringsselskaberne. Men argumentet holder overhovedet ikke, viser tal

Forsikringsselskaberne overdriver, når de igen og igen hævder, at de mange skader på grund af klimaændringer gør det nødvendigt at hæve præmierne. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Blandt andet har topchefen i TrygVesta, Stine Bosse, bebudet, at forsikringsselskabernes udgifter som følge af storme, regnskyl og indtrængen af vand vil blive øget med et milliardbeløb. En regning, der bliver sendt videre til kunderne i form af højere præmier. Udgifterne til dækning af vejrrelaterede skader vil stige 25-50 procent inden 2020, lyder vurderingen.

En nærmere gennemgang af de seneste års udbetalinger fra danske forsikringsselskaber viser imidlertid, at de klimarelaterede skader udgør en meget lille del af de samlede udbetalinger fra bygnings- og løsøreforsikringer.

I årene 2006 - 2008 har klimarelaterede skader som skybrud og storm gennemsnitligt kostet de danske forsikringsselskaber 618 millioner kroner om året. Det svarer til syv procent af de gennemsnitlige årlige skadesudbetalinger på 8,8 milliarder kroner. Selv hvis disse tal fremskrives med de mest dramatiske dommedagsscenarier, vil de årlige udgifter for den samlede danske forsikringsbranche kun stige 300 millioner kroner.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere