Minkavler: Der er rettet op på det

Kim Sørensen mener ikke de svenske dyreværnsmyndigheder har noget at komme efter på hans minkfarm

Minkavler Kim Sørensen fra Svinninge mener ikke, der er noget at komme efter omkring forholdene på hans minkfarm i Sverige.

Billeder fra Länsstyrelsen i Sverige har ellers afsløret minke, der er proppet sammen i små bure, har store kødsår i ansgtet og på kroppen og ligger døde i bunden af buret. Og selv om en del af tingene er blevet forbedret siden sommer, har Länsstyrelsen besluttet, at Kim Sørensen ikke må drive mink i landet.

- Kim Sørensen, jeg ringer angående din minkfarm i Sverige, hvor myndighederne har kritiseret forholdene for dyrene.

- Det ved jeg ikke noget om. Jeg mener ikke jeg har lavet noget, jeg ikke må deroppe.

- Jeg sidder med billeder fra farmene, hvor der er mink med store kødsår...

- Det er rigtigt, der var nogle enkelte, der ikke var sat ud i tide i sommer, fordi en af mine medarbejdere sagde, det var i orden. Det var det ikke. Det er selvfølgelig mit ansvar. Jeg ved godt, det var en fejl, men det er rettet op, og tingene er i orden nu.

6. november var Länsstyrelsen hos dig og kunne konstatere, at der stadig er mangler?

- Jeg har ikke gjort noget ulovligt, sådan er det.

Det mener du, selv om jeg sidder her med billeder af dyrene?

- Du kan jo finde et dødt dyr alle steder. Det er ikke jo sikkert, man opdager det med det samme. Og om sommeren kan mink få sår på ørerne, når det er meget varmt. Så slikker de ører, det kan man jo ikke gøre noget ved.

Men det er jo ikke kun et dyr, der er dødt eller har fået sår på hoved og krop? Länsstyrelsen har observeret omkring 75 dyr, der er syge?

- Der er ikke billeder af 75 dyr med sår. Jeg har fået fire billeder, og man vil altid kunne finde tilfælde.

Länsstyrelsen har netop besluttet, at du ikke må drive minkfarm i Sverige længere. Hvad siger du til det?

- Det har jeg ikke hørt noget om. Ved besøget 6. november var der ikke noget at komme efter. Tingene var i orden, burene var store nok og SVA (Statens veterinärmedicinska anstalt, red.) støtter mig. Så jeg vil ikke kommentere den oplysning, før jeg selv ser papirerne.

ekstrabladet.dk har fået tilsendt en kopi af afslaget fra Länsstyrelsen, hvor det klart fremgår, at Kim Sørensen ikke længere må have minkfarm i Sverige.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere