Respekten for retssystemet skrider

Flere anklagere efterlyser en hårdere linje over for tilhørere, som hujer eller buher ved domsafsigelsen i landets retssale.

Respekten for retssystemet er på retur.

Det mener flere anklagere rundt om i landet, skriver Dansk Politi.

- I dag er der både mishagsytringer og glædesudbrud. Det er af nyere dato. Det har måske også noget at gøre med, at unge - især utilpassede unge med anden etnisk baggrund - ikke kender retssystemet så godt og derfor ikke ved, hvad der forventes af dem i retten, siger politiadvokat Niels Vejlby Hansen ved Nordsjællands Politi.

Han bakkes op af sin kollega i Ole Weikop ved Vestegnens Politi, der samtidig efterlyser en mere konsekvent linje fra dommerne.

- Alt for mange baryler kommer ind med omvendt kasket og en provokerende attitude uden at få besked på at opføre sig ordentligt, siger han.

Ifølge politiadvokat Poul Gade ved Østjyllands Politi er det "et nyere fænomen", at store grupper af tilhørere dukker op i retssalene.

- Der er sket en stigning inden for de seneste fem år, hvor det tidligere var fuldstændigt uhørt med larm og ballade, siger han.

Tilhørere har ifølge princippet om åbenhed i retsplejen ret til at overvære åbne retsmøder, men dommerne kan bortvise tilhørere, hvis der er for meget uro.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere