Morsø Bank i alvorlige vanskeligheder

Morsø Bank opfylder ikke kravene til statsstøtte via Bankpakke 2. Banken forbereder et nysalg af aktier, men det er tvivlsomt, om det kan nås før nytår

Antallet af banker på kanten af et kollaps er nu oppe på tre, efter at Morsø Bank har præsenteret et ni-måneders resultat på minus 56,9 millioner kroner på grund af fortsatte nedskrivninger på specielt landbrugs- og ejendomsrelaterede lån, skriver Berlingske Tidende.

Det betyder, at egenkapitalen er faldet så meget, at banken ikke længere opfylder kravet til at få statsstøtte via Bankpakke 2. I forvejen står Amagerbanken og Skælskør Bank i den samme kattepine.

Morsø Bank venter nu et underskud før skat og kursreguleringer på 85-95 millioner kroner, men det kan gå meget værre. Finanstilsynet ser nemlig kritisk på mange af bankens landbrugslån, fordi priserne på landbrugsjord falder kraftigt, samtidig med at mange landmænd er hårdt finansielt pressede. I midten af november ventes det afgjort, om der skal nedskrives endnu mere.

Banken har meddelt, at man er gået i gang med at forberede et nysalg af aktier. Men man er sent ude og får mere end almindeligt travlt, hvis der skal penge i kassen inden nytår, hvilket er fristen for at deltage i bankpakke 2, skriver Berlingske Tidende.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere