SF kræver dato for exit fra Afghanistan

De danske soldater i Afghanistan kan allerede blive trukket ud i 2015. Det vurderer SF få måneder efter partiet gik med i sit første forsvarsforlig

Nu skal partierne på Christiansborg bestemme, hvornår den sidste danske soldat skal være ude af Afghanistan. Det er SF's forsvarsordfører Holger K. Nielsen, der nu for alvor tager hul på debatten om et dansk exit fra krigen mod Taliban, skriver Information.

Holger K. Nielsen sammenligner indsatsen med USA's blodige krig i Vietnam og russernes lange kamp netop Afghanistan i løbet af 1980'erne. Otte års krig har ikke ført til de ønskede ændringer i landet, der blandt andet grænser op til Pakistan, så nu er tiden inde til at tænke nyt.

- Det er på tide at sætte dato på, hvornår Afghanistan skal være i stand til at stå på egne ben. Hvis vi ikke gør det, risikerer vi, at hele indsatsen smuldrer, og det kan vi ikke være bekendt, siger forsvarsordføreren.

Dermed puster han til den ulmende debat om de politiske og militære planer med Afghanistan. Debatten er nærmest eksploderet i kølvandet på skandalen i forbindelse med valget i det enorme land, hvor Hamid Karzai blev udnævnt til vinder for få dage siden.

Strategien skal ænkes igennem, og de danske tropper skal finde på noget andet at lave. Foe eksempel at træne de afghanske kolleger, mener Holger K. Nielsen.

- Hvis vi for eksempel sætter 2015 som exitdato, får afghanerne fem-seks år til at få styr på tingene. Det er en fair frist, og samtidig giver det os mulighed for at forlade landet med i anstændigheden i behold, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere