Kalv fik kunstige bagben

En kalv i Colorado, USA blev forsynet med proteser efter at have fået amputeret bagbenene

Den et år gamle kalv har  her netop fået monteret sine nye ben. Et 15 mand stort hold af dyrlæger og studerende stod bag operationen på dyrehospitalet på Colorado State University. (Foto: AP)
Den et år gamle kalv har her netop fået monteret sine nye ben. Et 15 mand stort hold af dyrlæger og studerende stod bag operationen på dyrehospitalet på Colorado State University. (Foto: AP)

En et år gammel kalv fra Fort Collins, Colorado, er netop blevet udstyret med proteser efter en amputation af bagbenene.

Den et år gamle kalv Meadow, der er af racen 'Sort Angus', blev 'adopteret' af sine nuværende ejere, som spottede hende på en vandretur.

Familien lagde mærke til, at kalvens bagben og ører var ramt at forfrysninger, og opsøgte derfor ejerne, som tillod familien at tage kalven med hjem.

Kalvens ben stod ikke til at redde, men det fik ikke familien Burton til at opgive.

I stedet for at lade kalven aflive, blev den bragt til dyrehospitalet på Colorado State University, hvor et hold af dyrlæger, forskere og studerende amputerede kalvens forfrosne bagben, og udstyrede den med to splinternye lavet af plastik.

Meadow er den første kalv, der er blevet udstyret med dobbelt-proteser.

I alt 15 ansatte og studerende på Colorado State University stod bag operationen og den efterfølgende genoptræning af kalven.

1 af 2 9-årige Luke Burton fodrer familiens kalv imens den afprøver sine nye proteser. (Foto: AP)
2 af 2 Den et år gamle kalv har her netop fået monteret sine nye ben. Et 15 mand stort hold af dyrlæger og studerende stod bag operationen på dyrehospitalet på Colorado State University. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere