Anti-amerikanske demonstrationer i Iran

Teheran atter skueplads for stor antiamerikansk demonstration, men der er også tilløb til demonstrationer mod præsident Ahmadinejad.

Sikkerhedspoliti har åbnet ild mod demonstranter i Irans hovedstad, oplyser en oppositionshjemmeside. Tusinder af tilhængere af Irans oppositionsleder, Mir Hossein Mousavi, er samlet i Teherans gader og råber slagord som 'Død over diktatorerne'.

- Politi har skudt mod demonstranter på Haft-e Tir-pladsen. Nogle mennesker er såret, oplyser hjemmesiden Mowjcamp.

Ifølge øjenvidner blev der også benyttet tåregas, ligesom adskillige demonstranter blev anholdt.

De regeringsfjendtlige protester kom samtidig med, at myndighederne havde arrangeret en stor demonstration i anledning af 30-års-dagen for besættelsen af USA's ambassade i Teheran.

Myndighederne havde forinden advaret oppositionen mod at benytte 4. november til at gennemføre demonstrationer mod Irans præsident, Mahmoud Ahmadinejad.

'Død over Amerika' og 'Død over Israel', lød råbene fra de mange demonstranter foran den tidligere amerikanske ambassade i Teheran. Mange af dem var blevet kørt til hovedstaden i busser, antageligt stillet til rådighed af myndighederne.

Den daværende ambassade blev stormet af studenter den 4. november 1979, og 53 amerikanere blev holdt som gidsler i 444 dage.

Sikkerhedsstyrker var onsdag udkommanderet i stort tal for at tage eventuelt regeringsfjendtlige demonstrationer i opløbet.

Teheran var i juni skueplads for de værste regeringsfjendtlige demonstrationer i årevis i kølvandet på det præsidentvalg, der førte til genvalget af Mahmoud Ahmadinejad.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere