Flere ambulancer til midtjyderne

Region Midtjylland har lært af problemerne med ambulancedriften i hovedstaden. Derfor får midtjyderne nu flere ambulancer end oprindeligt planlagt

For at imødekomme usikkerheden og skabe mere tryghed er Region Midtjylland nu rede til at opgradere ambulanceberedskabet i Horsens, Århus, Silkeborg og Viborg.

Det sker for at sikre overgangen, når regionen 1. december overtager ansvaret for ambulancer og patienttransporter.

Regionens forretningsudvalg har besluttet at kontakte Falck Danmark A/S og Responce A/S for at få indsat yderligere fire ambulancer det næste halve år.

Med de ekstra fire ambulancer forsøger regionspolitikerne at komme de reddere og borgere i møde, som er bekymrede over beredskabet fremover. Ikke mindst i lyset af de dårlige erfaringer andre steder i landet.

- Vi har selvfølgelig fulgt nært med i de opstartsvanskeligheder, Region Hovedstaden havde, da de overtog ansvaret for ambulancedriften, siger regionsrådsformand Bent Hansen (S).

Men også en række andre forhold får politikerne til at opruste.

- Det gælder blandt andet statens manglende leverance af nødvendige computerprogrammer og den almindelige risiko for opstartsvanskeligheder, siger Bent Hansen.

Et halvt år med fire ekstra ambulancer på vagt ventes at koste omkring 11 millioner kroner.

Den nordvestlige del af regionen har længe følt sig ladt i stikken i kampen om sygehuse og ambulancer. Alligevel sker den planlagte oprustning i den øvrige del af regionen. Ifølge politikerne fordi spidsbelastningen oftest er værst i de tætbefolkede områder.

De fire ambulancer kommer samtidig til at fungere som reserver for hele regionen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere