Diktator for retten i sportsarenaa

Argentinas sidste militære diktator, Reynaldo Bignone, var mandag i retten anklaget for at have dræbt og torteret 56 systemkritikere i 1982-83.

Mandag stod Argentinas sidste militære diktator, Reynaldo Bignone, ret for en lidt usædvanlig domstol i Buenos Aires. Den 81-årige eksdiktator, der er anklaget for at have kidnappet, torteret og dræbt 56 mennesker i en koncentrationslejr, oplevede et retsmøde, der fandt sted på en sportsarena.

Bignone var Argentinas militært, indsatte præsident mellem 1982 og 1983. Han og syv andre sigtede med militær og politimæssig baggrund skulle ifølge anklageskriftet blandt andet have udført waterboarding (simuleret drukning) og brugt elektrisk stød på fangerne på militærbasen Campo de Mayo.

Hundredvis af folk overværede retsmødet, heriblandt efterladte til ofrene for eksdiktatorens ugerninger. Under det sidste militære regimes regeringsperiode i Argentina fra 1976 til 1983 førte man den såkaldte "beskidte krig". Styret benyttede således åben statsterror mod befolkningen. Det gik blandt andet ud over mange venstreorienterede.

Ifølge regeringskilder anslås det, at 11.000 argentinere forsvandt eller døde i denne periode. Menneskerettighedsgrupper mener dog, at det reelle tal er hen mod 30.000.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere