Facebook: Bevar kontakt med de døde

En ny feature på Facebook kan falde meget uheldigt ud

De døde kan leve videre på Facebook, efter de er afgået ved døden. (Modelfoto: Colourbox)
De døde kan leve videre på Facebook, efter de er afgået ved døden. (Modelfoto: Colourbox)

De fleste Facebook-brugere har opdaget en ny feature, hvor de opfordres til at 'genetablere kontakt med' eller 'sende besked til' en tilfældigt udvalgt Facebook-ven.

Virvaret af nye muligheder kan i sig selv være en smule irriterende. Rigtig træls bliver det dog først, når Facebook opfordrer dig til at kontakte en person, som er død.

- To gange i denne uge er jeg blevet opfordret til at genetablere kontakten med en person, som døde i sommer, selv om jeg flere gange har sendt Facebook mails om, at personen altså er død, siger Facebook-brugeren Margo ifølge forbrugshjemmesiden theconsumerist.com.

Undgå problemet
Det er selvfølgelig uheldigt, men problemet kan - næsten - undgås.

På Facebook er det nemlig muligt at udfylde en såkaldt ' memorial mode', hvor du kan gøre Facebook opmærksom på, at en person er død. Dette kræver dog samtykke af en person, der beviseligt har tætte relationer med den afdøde.

Når Facebook har registreret mailen vil personen ikke længere dukke op i nogle features, og man vil dermed ikke længere blive opfordret til at kontakte en afdød.

Personen lever dog videre i den virtuelle verden efter sin død.

Memorial mode - mindefunktionen - er nemlig en feature, der er lavet til at mindes de døde - på Facebook. Det kan i sig selv diskuteres.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere