Annonce:
Annonce:

Russsere bag kapring af skib

Et finskejet fragskib tilhører et selskab styret af en russer – mistanke om krydsmissiler om bord

Mystikken om det kaprede, nu fundne skib Arctic Sea fortsætter. Foto: AP)
Mystikken om det kaprede, nu fundne skib Arctic Sea fortsætter. Foto: AP)
Annonce:
Følg Samfund

MOSKVA (ekstrabladet.dk): I al hemmelighed har de russiske militære styrker i samarbejde med FSB, tidligere KGB, anholdt otte personer som i slutningen af juli kaprede et finskejet fragtskib Arctic Sea i svensk farvand.

I modsætning til de tidligere rapporter om eksotiske pirater, der stod bag kapringen, er det nu afsløret af Kreml, at der er russere blandt gerningsmændene, som også tæller folk fra Estland og Letland.

Den russiske forsvarsminister Anatolij Serdjikov har i dag rapporteret til landets præsident Dmitrij Medvedev, som personligt dirigerede redningsaktionen fra Kreml, at alle de mistænkte er blevet anholdt udramatisk om bord på det forsvundne skib.

Det blev fundet 300 sømil fra Kap Verde øerne i det vestlige Afrika.

Annonce:

Løgnehistorier
Samtidigt oplyste den russiske repræsentant ved NATO Dmitrij Rogozin, at myndighederne med vilje har fodret verdens presse med løgnehistorier om Arctic Sea med det formål ikke afsløre det russiske militærs operation.

Ifølge den russiske forsvarsminister sktee kapreingen ved hjælp af en hurtig gummibåd. Den sejlede frem til Arctic Sea 24. juli kl. 23.00 i svensk farvand. Gummibådens besætning, som talte gebrokken engelsk, udgav sig for at være efterretningsfolk, som ledte efter kokain. De ukendte gerningsmænd kom om bord på fragtskibet og tvang 15 russiske besætnings-medlemmer til at skifte kurs og slukke for radio- og navigationsudstyr. Ministeren har nægtet at be- eller afkræfte rygterne om at besætningen på Arctic Sea selv blev involveret i skibets forsvindingsnummer.

Annonce:

Mistanke om smuglevåben
I russisk presse har der været forlydende om, at Arctic Sea blev stoppet på grund af mistanke om radioaktive materiale eller narkotika om bord. Den undersøgende journalist Julia Latynina sagde til radiostationen Ekko af Moskva i lørdags, at der muligvis var russisk smuglevåben om bord. Andre kilder hævder, at Arctic Sea var på vej til Algeriet med fire krydsmissiler X 55, fragtet i Kalinigrad, som russere vil i al hemmelighed levere til Iran.

På trods af at den russiske besætning nu er reddet, og de formodede russiske kaprere anholdt, fortsætter mystikken om Arctic Sea.

Skibet ejes af det finske selskab Solchart, som styres af en russisk direktør Viktor Matveev.

pim@eb.dkAnnonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Milliarderne forsvinder op i den blå luft
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: