Lever i luksus i Irak

Scorer kassen: Modtager førtidspension i Danmark samtidig med, at han er toppolitiker i Irak med en fed løn og frynsegoder

Talaat Sayfaddin har i flere år levet et lukrativt dobbeltliv på den danske stats regning. (Foto: Kurdistans Parlament)
Talaat Sayfaddin har i flere år levet et lukrativt dobbeltliv på den danske stats regning. (Foto: Kurdistans Parlament)
Ekstra Bladet kan i dag afsløre endnu en dansk-iraker, der skjuler sit hemmelige og meget indbringende dobbeltliv.

I Danmark modtager den 56-årige irakiske flygtning Talaat Sayfaddin førtidspension og har folkeregisteradresse i et socialt boligbyggeri i Tilst ved Århus.

I Nordirak nyder han godt af den ypperste luksus, som Kurdistans selvstyre-hovedstad Erbil kan byde på.

Politisk overklasse
Under navnet ’Tal’at Khidr Saifadeen’ har han de sidste fem år hævet en topløn som medlem af det kurdiske selvstyreparlament. Han er valgt for det dominerende PUK-parti, som også Iraks præsident tilhører.

Dermed nyder han en række privilegier, som er forbeholdt den nye politiske overklasse, topembedsmænd og rige forretningsfolk.

Ekstra Bladet erfarer dog, at Talaat ikke opgiver sine indtægter til de danske myndigheder. Det er ifølge Skat i strid med reglen om, at alle indtægter – også fra udlandet – skal selvangives i Danmark.

Samtidig betyder hans høje løn i Irak, at hans førtidspension i Danmark skal reduceres kraftigt eller helt bortfalde.

I Irak bor Talaat Sayfaddin i den ’Den Engelske Landsby’, som består af mondæne villaer i et lukket område. I samme bydel ligger luksusbyggeriet Naz City, som ligeledes huser repræsentanter for den kurdiske overklasse.

23.000 kr. skattefrit
En måneds husleje i den ’Den Engelske Landsby’ svarer nogenlunde til, hvad en almindelig iraker tjener på et helt år. Nemlig cirka 9000 danske kroner, der bliver betalt af det kurdiske selvstyre.

Samtidig modtager han mindst 23.000 skattefri kroner om måneden i løn fra parlamentet, hvor han er seniormedlem af PUK og næstformand i Landbrugsudvalget.

Bodyguards og chauffør
Dertil kommer en række frynsegoder. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger har han bl.a. fået tildelt et stykke jord og udbetalt 160.000 kroner til at købe en bil i Irak for.

Samtidig får han et fast månedligt tilskud til chauffør og bodyguards (tre i alt).

Venlig mand i Tilst
Livet i Irak står i den grad i skærende kontrast til den tilværelse, han har, når han opholder sig i de slidte betonblokke i Århus-forstaden Tilst.

Her beskriver naboerne ham som en venlig mand, der går hjemme om dagen.

De fortæller også, at han ofte opholder sig i Irak, men ingen af dem har haft den fjerneste anelse om, at irakeren henne fra nummer 7 er en magtfuld og særdeles privilegeret mand i Irak og i årevis har levet et hemmeligt dobbeltliv.

Socialt bedrageri
En ekspert i socialt bedrageri og en ansat i Skat slog i går fast i Ekstra Bladet, at når man – som Talaat Sayfaddin – har folkeregisteradresse i Danmark, så er man fuldt skattepligtig herhjemme for de indtægter, man har i Irak.

Samtidigt er der tale om socialt bedrageri, når man – som Talaat Sayfaddin – modtager førtidspension og ikke oplyser kommunen om, at man har stor indtægt ved siden af.