En kæp i pariserhjulet

Skandinaviens største pariserhjul åbner ikke for gæster klokken 12 i dag. Konstruktionen er tilsyneladende usikker

Skandinaviens største pariserhjul, på Axeltorv i København. I alt er der 42 lukkede bokse hele vejen rundt og en  tur varer 13 minutter. Men i dag er boksene tomme, for Københavns Kommune er bange for sikkerheden.(Foto: Thomas Lekfeldt)
Skandinaviens største pariserhjul, på Axeltorv i København. I alt er der 42 lukkede bokse hele vejen rundt og en tur varer 13 minutter. Men i dag er boksene tomme, for Københavns Kommune er bange for sikkerheden.(Foto: Thomas Lekfeldt)

Klokken 12 i dag skulle Skandinaviens største pariserhjul have åbnet i København.

Men det bliver ikke til noget, for Teknik- og Miljøforvaltningen i København har sat en kæp i pariserhjulet.

- De har ikke fået nogen brugstagningstilladelse endnu og de når ikke at få den inden klokken 12 - det er helt sikkert, fortæller Hugo Præstegaard fra Teknik- og miljø forvaltningen til Berlingske.dk.

Her fortæller han også, at der skal taget yderligere prøver, fordi der er uoverenstemmelser mellem selve konstruktionen samt ansøgningen til at sætte hjulet op.

Pressemøde klokken 12
- Vi er ikke helt sikre på at jorden under pariserhjulet kan bære, derfor skal der tages nogle boreprøver før de kan få tilladelse til at køre hjulet, siger Hugo Præstegaard til berlingske.dk

Dermed bliver den stort anlagte åbning ikke til noget, og Hugo Præstegaard vil som en ringe trøst holde et pressemøde klokken 12 på Axeltorv, hvor pariserhjulet står.

Her vil overfor den samlede presse forklare, hvad der ligger til grund for beslutningen.

- Der er skærpede sikkerhedsregler, og vi må selvfølgelig følge de retningslinjer, der er. Vi er glade for at det bliver så sikkert som muligt, fortæller pressemedarbejder Hjørdis Andersen fra Great City Attractions, som står bag hjulet, til Berlingske.dk.

Ved ikke hvornår det åbner
Hun fortæller at hjulet stadig vil snurre rundt klokken 12 i dag, men der må ikke være mennesker med endnu. Hun tør ikke spå om, hvornår hjulet bliver åbnet for publikum:

- Når vi har taget jordprøver skal de analyseres hos kommunen. Det kan tage tre timer eller flere dage. Så måske åbner vi i dag måske først i næste uge, fortæller Hjørdis Andersen.

Firmaet der sælger billetter til hjulet hedder Great City Attractions, der også tager sig af hjulene London Eye på 135 meter og Singapore Flyer på 150 meter.