Annonce:
Annonce:

Forsvarsbosser skylder million i husleje

Pragtvilla til spotpris: I otte år har Forsvarets topfolk betalt alt for lidt for at bo i kæmpe luksusvilla

Villa Zenta hedder luksus-villaen på 378 kvadratmeter, der ligger i det yderst mondæne Marselisborg i Århus i første række mod havet og med direkte adgang til skoven i baghaven. (Foto: Ernst Van Norde)
Villa Zenta hedder luksus-villaen på 378 kvadratmeter, der ligger i det yderst mondæne Marselisborg i Århus i første række mod havet og med direkte adgang til skoven i baghaven. (Foto: Ernst Van Norde)
Annonce:
Følg Samfund

Forsvarets øverste chefer har betalt alt for lidt i husleje for en kæmpe luksusvilla med havudsigt i det mest eftertragtede kvarter i Århus. Det viser en beregning, som Lejernes LO har foretaget for Ekstra Bladet.

Finansministeriets regler slår ellers meget klart fast, at forsvarets boliger skal udlejes til markedspris, men forsvarschef Tim Sloth Jørgensen og Søværnets chef Nils Wang er ifølge Lejernes LO sluppet med at betale en tredjedel af prisen.Den favorable leje har kostet skatteyderne 1.111.578 kroner siden år 2000, viser beregningen.

Annonce:

En lokal ejendomsmægler med speciale i netop liebhaverboliger i Århus mener ligeledes, at huset kan lejes ud for det tredobbelte.Luksus-villaen på 378 kvadratmeter ligger i det yderst mondæne Marselisborg i Århus i første række mod havet og med direkte adgang til skoven i baghaven. Villa Zenta, som huset hedder, er da også et af de allerbilligste af forsvarets mange boliger pr. kvadratmeter. Huslejen er i dag på bare 7.286 kroner om måneden.

Fik sat billig leje ned
I de seneste otte år er huslejen for Villa Zenta ikke blevet vurderet af en uafhængig ekspert, viser dokumenter Ekstra Bladet har fået aktindsigt i . Og da villaen for otte år siden blev vurderet, fik den daværende beboer, forsvarschef Tim Sloth Jørgensen, endda sat lejen ned til 5.083 kroner om måneden.

I dag er det en anden af forsvarets absolutte topfolk - den nuværende chef for Søværnet, Nils Wang - som bor på Strandvejen.

- Det er kolossalt billigt, og lejen svarer på ingen måde til den gennemsnitlige leje i området. Et huslejenævn ville sætte lejen til det tredobbelte. Når forsvaret i den grad udnytter systemet, så undergraver det husleje-reguleringen for almindelige lejere, siger cheføkonom Jesper Larsen fra Lejernes LO.

Annonce:

Både Tim Sloth Jørgensen og Nils Wang afviser at tilbagebetale en eneste krone. De har betalt det, de er blevet opkrævet for, lyder forklaringen:

- Jeg har betalt hvad jeg skulle, siger Tim Sloth Jørgensen og henviser til ekspertvurderingen for otte år siden. Han kan ikke svare på, hvorfor boligen ikke er blevet vurderet siden.Forsvaret vil nu få vurderet alle deres boliger inden udgangen af 2009, og derefter i gennemsnit hvert tredje år.

Læs meget mere om sagen i Ekstra Bladet i dag. Køb avisen lige her

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Det er gennem gode historier, at vi pludselig forstår hinanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: