Annonce:
Annonce:

Forbud mod at blande rødvin og hvidvin

Det tager saft, kraft og tid at brygge rosévin på den gode, gammeldags facon. Derfor fortsætter EU sit forbud mod smutvejen: Vinblanding af røde og hvide druer.

Annonce:
Følg Samfund

Nej, vinbønder må alligevel ikke blande rødvin med hvidvin for at fremstille rosévin. Branchen skal fortsat brygge den lyserøde sommerdrik på helt traditionel, tidskrævende manér.

Det fastslår EU-Kommissionen, som nu fuldstændigt dropper sine fremskredne planer om at lovliggøre den enkle vinblandingsteknik.

- Det er blevet klart over de seneste uger, at flertallet i vores vinsektor mener, at en ophævelse af forbuddet mod at blande kan underminere den traditionelle rosevins image, udtaler den danske landbrugskommissær, Mariann Fischer Boel, i en pressemeddelelse.

De nye toner fra Fischer Boel får franske og italienske vinbønder til at juble. De frygter nemlig, at nye blandingsregler fører til tusindvis af jobtab og truer den traditionelle rosevin på livet. Man har endda talt højlydt om "økonomisk og social ødelæggelse".

- Det er vigtigt, at vi lytter til vores producenter, når de er bekymret over ændringer af lovgivningen, mener Mariann Fischer Boel, som nu skrinlægger sine planer og opretholder status quo.

Især i Sydafrika og Australien laver vinmagerne rosévin af en kombination af den røde og hvide drue.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

LIGE NU
Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: