Et ægte dollargrin

23-årig cowboy med økonomiske problemer vandt 1,2 milliarder kroner i Lotto

En lettere forsagt cowboy, Neal Wanless, red med den helt store gevinst. (Foto: AP)
En lettere forsagt cowboy, Neal Wanless, red med den helt store gevinst. (Foto: AP)

Her er en glad cowboy.

Efter en uge i spænding blev det i dag afsløret, hvem der i sidste uge løb med 232 millioner dollar (1,225 mia. danske kroner) i det store Powerball-lotteri, og det viste sig at være en ikke videre velhavende cowboy fra en ranch i Mission i delstaten South Dakota.

Vinderen, som - af alle steder - købte den gevinstgivende kupon i byen Winner, er 23-årige Neal Wanless.

Han var lidt betuttet, da han i dag læste en nedskrevet tale op, men havde dog overskud til et forsigtigt smil, da fotograferne lod kameraerne løbe løbsk for at forevige vinderen.

Wanless har besluttet sig for at snuppe et stort engangsbeløb frem for at få hele gevinsten udbetalt i rater over en årrække, og han får derfor sat 467 millioner kroner ind på sin konto en af de nærmeste dage.

Pengene falder på et tørt sted.

Neals familie er både bagud med skattebetalinger og har for nylig fået beslaglagt et mobil home, fordi de ikke kunne klare afdragene på køretøjet.

- Jeg takker Herren for mit held, og jeg vil ikke blot øde pengene væk. Min familie har fået stor hjælp i lokalsamfundet den seneste tid, hvor det har været hårdt for os rent økonomisk, og jeg vil gengælde dem deres generøsitet mangefold, sagde Neal Wanless, da han stod frem.

I en uge efter at have vundet passede han sit arbejde på familiens ranch, og det har han tænkt sig at blive ved med.

Familien har en ranch med 129 hektar jord, og den eneste forandring vil være lidt større forhold i fremtiden.

- Jeg vil købe noget mere jord. Som jeg for nylig sagde til min hest, 'Elanor', ville det være rart at kunne ride en længere tur end normalt på vores egen jord, så jeg vil opkøbe land fra de omkringliggende gårde, siger Neal Wanless.