Annonce:
Annonce:

Risikerer 10 år i arbejdslejr

To amerikanske journalister, der sidder fængslet i Nordkorea, risikerer 10 års ophold i en kommunistisk arbejdslejr

Lisa Ling bryder sammen under sin tale ved en demonstration for sin søster, Laura Ling, som risikerer 10 års ophold i en arbejdslejr i Nordkorea. (Foto: AP)
Lisa Ling bryder sammen under sin tale ved en demonstration for sin søster, Laura Ling, som risikerer 10 års ophold i en arbejdslejr i Nordkorea. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Samfund

De to amerikanske journalister Laura Ling and Seung-eun Lee, som sidder fængslet i Nordkorea, risikerer op til 10 års fængsel i en arbejdslejr i den kommunistiske stat.

De to kvinder blev anholdt 17. marts ved Nordkoreas nordøstlige grænse mod Kina, hvor de var i gang med at lave et dokumentarprogram om nordkoreanske afhopperes forhold.

I dag begyndte retssagen mod de to - som er anklaget for fjendtlige handlinger og ulovlig indrejse - i Nordkoreas højesteret, og det medførte straks en bølge af protester verden over.

I Seoul i Sydkorea blev der afholdt støttedemonstration, og over det meste af USA samles folk og tænder lys for de fængslede.

Skræmt fra vid og sans
Hjemme i USA holder Laura Ling and Seung-eun Lees familier vejret. De håber og beder til, at de to amerikanske statsborgeres situation ikke bliver forværret af den aktuelle krig på ord mellem Nordkorea og de vestlige lande.

Igennem de seneste dage har de optrådt i adskillige tv-shows, hvor de fortæller om deres angst og bekymring.

- Vi er skræmt fra vid og sans, fortæller Lisa Ling, som er søster til Laura Ling.

- Vi håber, at Nordkorea og USA holder vores familiemedlemmers situation adskilt fra våbenkapløbet og finder en løsning som er baseret på humanitære årsager, siger hun.

Familierne undskylder
USA har ingen diplomatisk repræsentation i Nordkorea, så derfor er det Sverige, som står for kontakten til regimet og de to fanger.

Det seneste besøg i fængslet er tre uger siden, hvor den svenske ambassadør fik lov at bringe nogle breve ud til de anholdtes familier.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er en dårlig og bedaget idé, at særligt udvalgte fødes med specielle privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU
Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: