Dansk tøjgigant har øje på arbejdsforhold i Bangladesh

Over 1000 døde i en fabriksbygning i Bangladesh får IC Companys til at sætte fokus på arbejdsforhold

Masser af modetøj bliver lavet i lande som Bangladesh. Og efter ulykken med en sammenstyrtet og fabrik og mere end 1000 dræbte har tøjkoncerner verden over travlt med at tilmelde sig en international aftale for bedre arbejdsvilkår i Bangladesh.

Hos IC Companys siger Niels Mikkelsen, at ulykken betyder, at man nu har fokus på de lande, hvor den danske tøjkoncern får produceret sine varer.

- For os er Bangladesh et meget, meget lille produktionsland. Vi har omkring to procent af vores produktion i Bangladesh på fire fabrikker, siger Niels Mikkelsen.

Han mener, at IC Companys har 'rigtig godt styr på bangladeshforretningen':

- Og vi har i høj grad fokus på alle de andre steder, vi producerer. Vi er en meget lille spiller i Bangladesh, og vi ønsker at støtte det ud fra det niveau, vi er på, siger han.

På fredag mødes den danske tøjbranche med handelsminister Pia Olsen Dyhr (SF) og udviklingsminister Christian Friis Bach (R). På mødet skal de tale om at skabe holdbare forandringer af arbejdsvilkårene i det østasiatiske land.

Niels Mikkelsen fortæller, at IC Companys chef for virksomhedsansvarlighed, CRS, Morten Lehmann, er fungerende formand for Dansk Initiativ for Etisk Handel, som er med på mødet.

- Vi deltager aktivt i det her, og vi er også i gang med at undersøge muligheden for at deltage i det nye internationale initiativ, siger Niels Mikkelsen.

Initiativet er en sammenslutning af tekstilproducenter, som blandt andre Hennes & Mauritz-kæden også støtter, hvor tøjproducenterne forpligter sig til at forbedre arbejdsforholdene for arbejderne.

0 kommentarer
Vis kommentarer