Annonce:
Annonce:

Motzfeldt for fuld til at flyve

Jonathan Motzfeldt i pinlig episode - igen igen. Grønlands tidligere landstingsformand skabte sig i en kæmpe brandert

Jonathan Motzfeldt i skandale - igen. (Foto: Claus Bonnerup)
Jonathan Motzfeldt i skandale - igen. (Foto: Claus Bonnerup)
Annonce:
Følg Samfund

Forrige år var det seksuelle krænkelser af en medarbejder, i år er det så pinlig og offentlig fuldskab. Skandalerne vil åbenbart ingen ende tage, når det kommer til den tidligere grønlandske landsstyre- og landstingsformand, Jonathan Motzfeldt, fra Qaqortoq, skriver den grønlandske avis Sermitsiaq.

For fuld til flyvetur
Lørdag 16. maj skulle en større gruppe landstingskandidater flyve med helikopter fra Qaqortoq til Narsarsuaq og videre til Paamiut til et nyt vælgermøde.

Men Jonathan Motzfeldt havde drukket sig fra sans og samling inden flyveturen, hvilket resulterede i, at helikopterbesætningen afviste at tage ham ombord. Den berusede toppolitiker blev så vred over afvisningen, at to mænd måtte eskortere ham væk, mens han råbte, 'jeg er kongen af Grønland’. Det oplyser tre kilder uafhængigt af hinanden til Sermitsiaq, skriver avisen.

Annonce:

Air Greenland ønsker hverken at be- eller afkræfte episoden, og ekstrabladet.dk har forsøgt at få en kommentar fra Motzfeldt, men han ønsker ikke at tale med avisen.

Skandale på skandale
I 2007 var det et toiletbesøg, som fik anklager om seksuelle krænkelser til at blusse op. En kvindelig ansat midt i 30'erne blev efter hendes eget udsagn krænket seksuelt på et toilet af den dengang 69-årige Jonathan Motzfeldt. Kvinden var blevet bedt om at deltage i et møde i Motzfeldts eget hus, og det var her krænkelserne angiveligt fandt sted.

Men sagen endte med at blive droppet, og den beslutning hvilede ifølge politiet blandt andet på, at anmelderen ikke konkret har kunnet gøre rede for de seksuelle krænkelser, hun havde anmeldt.

Efter overgrebene fik kvinden hjælp fra Rigshospitalets Center for Voldtægtsofre, hvor hun var til flere konsultationer og behandlinger.

Annonce:

Indrømmede krænkelserne
Men sagen skulle måske ikke være henlagt så hurtigt, for i april i år, altså to år efter den formodede krænkelse, skriver Politiken, at Motzfeldt har undskyldt sin adfærd over for kvinden på en diktafonoptagelse.

På optagelsen siger den grønlandske politiker, at han er 'meget, meget ked af, hvis jeg har generet dig', og kalder det 'en meget dum aften' og en 'forkert aften', skriver Politiken.

Episoden 16. maj viser dog, at Jonathan Motzfeldt stadig er god for pinlige optrin.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: