Bøn med muslimer i Brorsons Kirke

De afviste asylansøgere i Brorsons Kirke bør inddrages i gudstjenesten, mener præsten

Præsten ved Brorsons Kirke i København lægger op til fælles bøn mellem muslimer og kristne ved gudstjeneste. Præsten Per Ramsdal vil gerne inddrage de 60 afviste irakiske asylansøgere i kirken i gudstjenesten og gøre deres situation til tema for gudstjenesten fredag i næste uge.

- Jeg vil gerne høre nogle af deres livshistorier i gudstjenesten og måske endda lave en fælles bøn mellem muslimer og kristne, sagde Per Ramsdal.

Det er hans forslag til den gruppe, som arrangerer den kommende rockgudtjeneste med bandet Mansfield i Brorsons Kirke, som er en ungdomskirke uden søndagsgudstjeneste.

Enkelte medlemmer af menigheden har bedt om udmeldelsesblanketter, efter irakerne rykkede ind i søndags. Andre har til gengæld har bedt om at løse sognebånd for at tilhøre kirken, fortæller præsten. Han har modtaget over 100 positive meldinger, siden irakerne kom.

En større gruppe af unge samler penge ind til mad og medicin til de afviste asylansøgere, som står for at blive sendt til Irak, efter at Danmark har indgået en aftale om det med Iraks regering. Irakerne i kirken er yderste respektfulde og rykker tæt sammen for at genere mindst muligt med deres madrasser og tasker, fortæller præsten.