Annonce:
Annonce:

Rådyr ædt levende hos Bøf-Jensen

Palle Skov Jensen, ejeren af 'Jensens Bøfhus'-restauranterne, bliver kritiseret for at stille trådhegn op i sin privatskov på Nordfyn, efter at en råbuk gik i hegnet og blev ædt levende af ræve

Råbukken var ifølge Danmarks Jægerforening i store smerter, da den blev ædt levende af ræve.(Foto: Fyens Stiftstidende/Sander Schmidt Astrup)
Råbukken var ifølge Danmarks Jægerforening i store smerter, da den blev ædt levende af ræve.(Foto: Fyens Stiftstidende/Sander Schmidt Astrup)
Annonce:
Følg Samfund

OBS:Nogle informationer i denne artikel er senere blevet tilbagevist. For den mest præcise artikel i sagen, følg dette link:Bøf-Jensen offer for bagvaskelse

Naboen er rasende, Danmarks Jægerforbund er rasende, og kommunen er gået ind i sagen. Rigmanden Palle Skov Jensen er i sandhed kommet i fedtefadet på grund af 250 meter trådhegn.

'Jensens Bøfhus'-ejeren har skabt sig et lille paradis i flækken Skåstrup uden for Bogense, men ifølge naboen, Torben Christiansen, går idyllen ud over egnens dyreliv. Og det er svært at modsige påstanden, når man kigger på billedet af en maltrakteret råbuk, som blev ædt levende, sandsynligvis af ræve, da den sad fast i bøf-kongens hegn.

- Det var et forfærdeligt syn. Det stakkels dyr har været gennem ufattelige lidelser, siger naboen, som er jæger, til Fyens Stiftstidende.

Annonce:

Intet formål med hegnet
Råbukken er sandsynligvis gået i hegnet efter en slåskamp mod en anden buk i Palle Skov Jensens privatskov.

- Der skal være et formål med sådan et hegn. Og det mener vi ikke, der er med dette, siger Kaj Refslund fra Danmarks Jægerforbund til ekstrabladet.dk.

Skov- og Naturstyrelsen skal nu afgøre for Nordfyns Kommune, om hegnet skal have lov til at stå.

Bøfkongen erkender manglende opsyn
- Selv om det er hans egen skov, er der nogle regler, som skal overholdes ifølge Naturbeskyttelsesloven. Hvis hegnet f.eks. spærrer for publikum, som også har ret til at færdes i private skove, eller hvis det spærrer for vildtets frie færdsel, kan der være grundlag for at pille det ned, siger vildtkonsulent Lars Erlandsen Brun fra styrelsen til ekstrabladet.dk.

Annonce:

Palle Skov Jensen har nægtet at stille op til interview i sagen, men siger til TV2 Fyn, at hegnet er sat op for at beskytte nogle nyplantede træer. Han forklarer episoden med råbukken med, at det skete i bededagsferien, hvor der ikke har været opsyn i skoven.

Bøf-Jensen fik i marts 2007 Ridderkorset på baggrund af en indstilling fra hans gode ven og jagtkammerat, daværende økonomi- og erhvervsminister Bent Bendtsen. Det vakte en del opmærksomhed, da Ridderkorset ganske sjældent gives til erhvervsfolk, og det kun tidligere er sket to gange, at en restauratør har modtaget den ærefulde orden.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Selv ikke en prins kan få det hele
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: