Ok at slå konen hvis hun shopper amok

Saudi-arabisk dommer vækker harme under konference om hustruvold. Det er i orden at give hustruen et par på kassen, hvis hun bruger for mange penge, mener han

Hustruvold er et problem i Saudi-Arabien, og det hjælper ikke, når dommere opfordrer til vold, mener kvinderettighedsforkæmpere. (Modelfoto: Colourbox)
Hustruvold er et problem i Saudi-Arabien, og det hjælper ikke, når dommere opfordrer til vold, mener kvinderettighedsforkæmpere. (Modelfoto: Colourbox)

Kvinder med et veludviklet shopping-gen kan være til fare for privatøkonomien, men det er alligevel så som så med tilslutningen om en Saudi-arabisk dommers løsningsforslag. Dommeren, Hamad Al-Razine, mener nemlig, at de skal have et lag tæsk.

Hans kontroversielle udmelding kom - af alle steder - under en konference om hustruvold i det konservative kongerige søndag. Og Al-Razine var ganske konkret, da han skulle forsvare sin overbevisning.

- Hvis en person giver sin kone 1800 kroner, og hun spenderer 1350 kroner på en abaya fra en mærkevareforretning, og hendes mand giver hende en lussing som reaktion, så har hun fortjent den straf, sagde han ifølge CNN.

En abaya er det sorte klædestykke, som alle saudi-arabiske kvinder skal bære i offentligheden.

Opdraget til at slå på kvinder
Vreden er til at tage og føle på hos kvindesags-aktivisten Wajeha Al-Huwaider.

- Sådan ser saudi-arabiske mænd på kvinder. Det er ikke noget, de læser i en bog, eller samler op hos en ven. De er opdraget til at se kvinder som mindre værd, siger hun til CNN.

- Jeg er ikke overrasket over at høre en dommer eller en religiøs mand sige det. De er vokset op i den samme kultur - en kultur, som lærer dem, at det er i orden at slå kvinder, siger hun.