Annonce:
Annonce:

Otteårig pige nægtet skilsmisse

Pige på otte har fået nej ved saudiarabisk domstol til at få ægteskab med en 47-årig mand ophævet. Men manden må ikke dyrke sex med hende, før hun er teenager

En otte-årig pige må - mod sin vilje - leve i et ægteskab med en 47-årig mand i Saudiarabien. (Foto: AP)
En otte-årig pige må - mod sin vilje - leve i et ægteskab med en 47-årig mand i Saudiarabien. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Samfund

En saudiarabisk domstol har for anden gang afvist at annullere et ægteskab imellem en otteårig pige og en 47-årig mand. En dommer i Onaizah-regionen har ifølge den saudiarabiske avis Arabnews stadfæstet sin beslutning fra december om, at ægteskabet ikke annulleres.

Efter afsigelsen i december appellerede pigens familie, og sagen blev sendt til en domstol i hovedstaden Riyadh, der imidlertid sendte den tilbage igen til den lokale domstol.

Den lokale dommer, sheik Habib al-Habib, siger, at når pigen bliver teenager, kan hun selv afgøre, om hun ønsker at være gift med manden. Hvis ikke, kan hun begynde processen med at blive skilt.

Dommeren har desuden givet manden besked på at lade være med at have sex med pigen, før hun bliver teenager.

I Riyadh siger justitsminister Mohamed al-Issa oven på dommen, at regeringen planlægger at regulere ægteskaber med mindreårige piger og 'sætte en stopper for forældres og værgers vilkårlige' bortgivelse af småpiger til ægteskab.

En anonym pårørende til den otteårige pige siger, at pigens mor ikke giver op. Hun vil fortsætte med at forsøge at få ægteskabet ophævet, og der er angiveligt berammet en gennemgang af sagen i en ny domstol i næste måned.

Problemet for moderen er ifølge hendes advokat, at hun er skilt fra faderen til den lille pige, og at faderen er juridisk værge. Faderen giftede datteren væk for at komme ud af en gæld.

Ægteskab med mindreårige piger er blevet et varmt emne i Saudi-Arabien - specielt efter at stormufti sheik Abdul Aziz al-Asheikh i januar sagde, at det ikke er i strid med den islamiske sharialovgivning at 'bortgifte piger, der er 15 år eller yngre'.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Søren Pind er gået fra snøvsen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: