Anklages for mord på 29.000 jøder

John Demjanjuk blev i dag båret ud af sit hjem i USA for at blive udleveret til Tyskland, hvor han skal retsforfølges for drab på 29.000 jøder

Her bliver John Demjanjuk, som menes at være identisk med kz-bødlen 'Ivan den Grusomme', indhentet af fortiden. Fastspændt til en rullestol slæbte agenter fra de amerikanske immigrationsmyndigheder tirsdag den 89-årig Demjanjuk ud af sit hus i Seven Hills, Ohio.

Han blev derefter bragt til en nærliggende lufthavn, hvor han senere vil blive sat på et fly med kurs mod Tyskland. En amerikansk appeldomstol gav under forløbet ordre til at standse udleveringen, men den lod samtidig forstå, at en udlevering er nært forestående.

Den formodede nazi-bøddel udleveres til de tyske myndigheder i München, hvor han vil blive retsforfulgt for drab på 29.000 jøder. Udleveringen har været længe undervejs, fordi Demjanjuk og hans familie havde appelleret afgørelsen til forskellige amerikanske retsinstanser.

Demjanjuk, der ændrede navn fra Ivan til John, da han immigrerede til USA i 1952, arbejdede i den amerikanske bilindustri til sin pensionering. Han blev i 2008 frataget sit amerikanske statsborgerskab.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri