Annonce:
Annonce:

Thailandsk badeby i undtagelsestilstand

Thailand aflyser østasiatisk topmøde og erklærer badebyen Pattaya i undtagelsestilstand som følge af voldsomme regeringsfjendtlige demonstrationer

Uroligheder og protester mod Thailands regering tvang tidligere på dagen værtslandet til at udsætte og siden aflyse de østasiatiske lederes topmøde. (Foto: AP)
Uroligheder og protester mod Thailands regering tvang tidligere på dagen værtslandet til at udsætte og siden aflyse de østasiatiske lederes topmøde. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Samfund

Thailands premierminister erklærede til formiddag badebyen Pattaya og provinsen Chonburi i undtagelsestilstand, efter at tusindvis af regeringsfjendtlige demonstranter havde stormet det østasiatiske topmøde i den populære badeby.

- Regeringen har pligt til at sørge for de ledere, der ønsker at forlade Thailand, sagde premierminister Abhisit Vejjajiva i en tale på thailandsk tv.

- Det er en ekstremt alvorlig situation, og regeringen har besluttet at indføre undtagelsestilstand i Pattaya og Chonburi for at få kontrol over situationen, tilføjede han.

I løbet af lørdagen fik myndighederne ro på situationen, og Thailands premierminister Abhisit ophævede lørdag eftermiddag undtagelsestilstanden i Pattaya.

Uroligheder og protester mod Thailands regering tvang tidligere på dagen værtslandet til at udsætte og siden aflyse de østasiatiske lederes topmøde.

Annonce:

Det skete, efter at tusindvis af demonstranter havde stormet stedet, hvor de asiatiske ledere skulle mødes, og besat pressecentret. De var fast besluttet på at sabotere mødet. Demonstranter i røde skjorter har også blokeret et hotel, hvor nogle af de asiatiske ledere opholder sig.

- Ikke alle ruter til mødet er lukket, men af hensyn til sikkerheden... alle ledere skal være sikre ifølge internationale standarder, så vi udsætter mødet, sagde regeringens talsmand, Panitan Wattanayagorn, tidligere til journalister.

Østasientopmødet havde samlet de 10 medlemmer af Sammenslutningen af Stater i Sydøstasien (Asean) samt Kina, Japan, Sydkorea, Indien, Australien og New Zealand for at drøfte handel, økonomiske spørgsmål og regional sikkerhed.

Efter planen skulle Asean-lederne have holdt en række minitopmøder med deres kolleger fra det nordøstlige Asien, men de møder er nu aflyst. De tre nordasiatiske ledere har ikke ændret planen om at mødes i dag, da de alle bor på det samme belejrede hotel.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: