Pilot svigtede passagerer - bad en bøn

Luftkaptajn er blevet idømt ti års fængsel, fordi han gik i panik og bad en bøn frem for at afhjælpe nødsituation, der kostede 16 mennesker livet

Chafik Gharbi blev i går idømt ti års fængsel for at gå i panik og bede frem for at følge nødprocedurerne og forsøge at nå frem til en lufthavn. (Foto: AP)
Chafik Gharbi blev i går idømt ti års fængsel for at gå i panik og bede frem for at følge nødprocedurerne og forsøge at nå frem til en lufthavn. (Foto: AP)

En tunesisk luftkaptajn gav sig til at bede frem for at tænke på passagerernes sikkerhed, da han i 2005 var i en nødsituation med sit fly kort fra lufthavnen i Palermo på Sicilien.

Men de højere magter formåede ikke at holde flyet på vingerne.

Kort efter at luftkaptajnen, Chafik Gharbi, og hans andenpilot havde bedt, styrtede flyet og dets to øvrige besætningsmedlemmer og 35 passagerer i havet ud for Siciliens kyst, hvorved flyet blev revet i stykker. 16 omkom ved ulykken.

Nødsituationen skyldtes problemer med brændstoftilførslen, men en italiensk domstol slog i går fast, at Gharbis handlinger i cockpittet var medvirkende til, at ulykken fik så mange dødsofre.

- Han gik i panik og bad højlydt i stedet for at følge nødprocedurerne. Han valgte til sidst at lade flyet falde i havet frem for at forsøge på at nå en nærliggende lufthavn, slog retten fast, da den idømte Gharbi og andenpiloten hver 10 års fængsel for deres andel i ulykken.

Gharbi og hans kollega har appelleret gårsdagens dom.

1 af 2 16 af de 39 om bord på flyet omkom, da flyet meget hårdhændet blev sat i vandet ud for Siciliens kyst i august 2005. (Foto: AP)
2 af 2 Chafik Gharbi blev i går idømt ti års fængsel for at gå i panik og bede frem for at følge nødprocedurerne og forsøge at nå frem til en lufthavn. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer