Annonce:
Annonce:

Fupforening svindler med rideheste

Et hesteplejehjem i Århus lover guld og grønne skove for folks pensionsmodne heste. Men Ekstra Bladet kan nu afsløre, at flere af de heste, de har fået, er blevet videresolgt eller slagtet

Connie Mikkelsen, der har drevet Hesteplejehjemmet i mange år, benægter alt. Men Ekstra Bladet kender til flere sager, hvor heste er fundet til salg, efter de er indleveret på Hesteplejehjemmet. (Foto: Henrik Schütt)
Connie Mikkelsen, der har drevet Hesteplejehjemmet i mange år, benægter alt. Men Ekstra Bladet kender til flere sager, hvor heste er fundet til salg, efter de er indleveret på Hesteplejehjemmet. (Foto: Henrik Schütt)
Annonce:
Følg Samfund

Foreningen Hestens Venner har i årevis profileret sig selv som ’hesteplejehjem’ og en dyreværnsforening, der tog sig af gamle, udslidte heste. Det har fået hundredevis af hesteejere til at overlade deres heste til foreningen, hvor de er blevet lovet tryghed og en god alderdom for deres dyr.

Men Ekstra Bladet kan nu afsløre, at kvinden, der står bag foreningen, i flere tilfælde har videresolgt heste, hun havde fået overdraget.

Fandt sin hest til salg på nettet
Wendy Norris afleverede sin hest, Lace, på Hesteplejehjemmet i januar. Forinden havde hun flere gange talt med Connie Mikkelsen, som lovede et godt otium til den gamle pony. Men to måneder senere fandt Wendy Norris ved et tilfælde sin hest til salg på nettet. Den havde da været igennem fire hestehandlere, og var nu på vej til sit næste hjem.

Annonce:

Connie Mikkelsen havde videresolgt hesten få dage efter, den ankom til plejehjemmet – trods løfter om det modsatte. I en anden sag blev ponyen Beauty blev afleveret hos Connie Mikkelsen i efteråret 2006. Halvandet år efter blev også denne pony genkendt af sin tidligere ejer et helt andet sted.

Ifølge dens nye ejer blev den købt i foråret – halvandet år efter, den blev afleveret på hesteplejehjemmet – på et marked. Ekstra Bladet kender til adskillige andre tilfælde, hvor heste er videresolgt, aflivet kort efter ankomsten eller ganske enkelt forsvundet.

Rent bedrageri
Ekstra Bladet har talt med advokat Mogens Popp Madsen, der har behandlet utallige bedragerisager i forbindelse med hestehandler. Hans dom er klar.

- Det er efter min bedste overbevisning rent bedrageri. Det er dybt umoralsk, men også ulovligt. De to ting skulle gerne hænge sammen i jura, siger han om sagen, hvor Wendy Norris’ hest blev solgt videre, selvom Connie Mikkelsen kontraktligt har forpligtet sig til at tage sig af den, til den dør.

Annonce:

Benægter videresalg
Connie Mikkelsen hævder, at det var en fejl, at Wendy Norris’ hest blev solgt videre. Ifølge hende skulle hesten have været kørt til slagteriet på trods af, at den i dag er sund og rask.

At ponyen Beauty er fundet videresolgt og nu i et helt andet sted i landet – langt fra hesteplejehjemmet – benægter hun pure.

- Det passer ikke. Man kan godt møde en hest, der ligner, men det er ikke den, siger hun til Ekstra Bladet. Hun kan dog ikke svare på, hvor Beauty er henne.

Wendy Norris skal nu betale 5000 kroner til en hestehandler for at få sin hest tilbage og sikre den en god alderdom.

Ingen forklaring
Connie Mikkelsen fortæller, at hun har kontrakter og rapporter på alle heste, hun har haft i sin varetægt. Alligevel vil hun ikke svare på, hvor mange heste hun har sendt til aflivning.

Men ifølge flere kilder på stedet er det omkring to om ugen. Connie Mikkelsen forklarer, at hun bruger forskellige slagtere blandt andet i Hårby og Kolding. Men ingen af de slagtere, som Ekstra Bladet har talt med, kender til Hesteplejehjemmet eller har slagtet heste for dem.

Annonce:

Flere tilknyttede stedet fortæller, at hestene ofte køres til Sydeuropa til slagtning. I Hesteplejehjemmets kontrakt gives ellers helt andre løfter om hestenes skæbne: 'Vi er ikke hestehandlere! Heste der er bosat på plejehjemmet vil under ingen omstændigheder blive solgt. Vi, som hesteplejere, har forpligtet og til at sørge for, at hesten får en god og værdig alderdom, følge hesten resten af dens liv og være der når den skal herfra', står der i kontrakten lige over Connie Mikkelsens underskrift.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Jakob Ellemann spiller hasard med befolkningens retsbevidsthed

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: