Køb en hest for en krone

Dyreværnsgruppe er rasende over uetisk salg af levende dyr. Du kan købe dem næsten gratis via QXL - som ikke mener, de kan gøre noget ved det

Storm har det i dag godt, selvom han blev sat til salg for en krone. Den lille pony blev reddet af foreningen Nyt Hesteliv. (Foto: Privatfoto)
Storm har det i dag godt, selvom han blev sat til salg for en krone. Den lille pony blev reddet af foreningen Nyt Hesteliv. (Foto: Privatfoto)

Ponyen Storm blev sat til salg på QXL - en online markedsplads. Startprisen var en krone. Foreningen Nyt Hesteliv købte Storm for 160 kroner for at redde hesten fra en krank skæbne.

– Der er ingen, som tager sig af hestens tarv. Når de bliver handlet så billigt, risikerer de at ende hos en langturschauffør, der kører dem til slagtning i Italien, siger næstformand i Nyt Hesteliv, Christina Junker.

Derfor valgte foreningen at deltage i auktionen og købe ponyen for bare 160 kroner.

Sæt dig ind i dyret
Foreningen vil have forbudt salg af levende dyr via internettet - så auktionerne ikke tiltrækker de useriøse købere.

– Man skal sætte sig ind i, hvilken hest man vil have, det kan man jo ikke gøre i en onlineauktion. Du ved jo heller ikke, hvad du får, derfor tiltrækker det useriøse købere, siger Christina Junker.

Hun fortæller, at Storm i dag har det godt.

Har ikke et problem
Hos QXL mener de ikke, de har et problem.

– Den anbefaling, vi har haft de sidste par år, har været nok, siger Hanne Kristine Larsen, kommunikationsansvarlig hos QXL. Hun henviser til en anbefaling, som ligger på QXL.dk. Her anbefaler de sammen med Dyrenes Beskyttelse, at en pony bliver solgt til mindst 1000 kroner, mens en hest skal koste mindst 3000 kroner.

Måske kommer der ændringer
Hun fortæller, at QXL sælger omkring 50 dyr om ugen. Alligevel mener hun ikke, de kan gøre noget anderledes.

– Vi kan ikke kræve en minimumspris. Hele vores forretningskoncept bygger på, at vi stiller en platform til rådighed, hvor sælger og køber kan mødes, siger Hanne Kristine Larsen. Selvom hun flere gange i det korte interview understreger, hvor umuligt, det er for QXL at tage en minimumspris for levende dyr, kommer hun med en indrømmelse.

– Vi har et møde med Dyrenes Beskyttelse på tirsdag, det kan godt være, at resultatet af det møde bliver, at vi kræver et minimumsbeløb på salg af levende dyr. Det kan jeg ikke love, og det er i givet fald noget vores tekniske hovedkvarter i Frankrig skal gennemføre, siger Hanne Kristine Larsen.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen