Annonce:
Annonce:

Shell hænger benzintyve ud med foto

Genkendelige billeder af benzin- og dieseltyve opslået midt i forretningen

Annonce:
Følg Samfund

Antallet af benzintyverier stiger lige så hurtigt som benzinprisen. Alene fra 2007 til 2008 steg antallet af anmeldte tyverier med over 50 procent, skriver Ekstra Bladet.

Tallene fra Rigspolitiets statistiske afdeling viser, at der i 2007 blev anmeldt 3.101 tilfælde af tyverier. I 2008 var antallet af anmeldelser steget til 4.776.

Det betyder, at der sidste år blev stjålet benzin for ca. 20 mio. kroner.

Tyverierne bliver stadigt mere organiserede. Der er tilfælde, hvor folk fjerner eller tildækker nummerpladerne fra bilerne inden tyveriet, og i andre tilfælde er der sat stjålne nummerplader på bilen.

Den voldsomme stigning i antallet af tyverier har fået tankstationer til at ty til kreative metoder, blandt andet at fotografere formodede gerningsmænd og udstille billederne til skræk og advarsel.

Annonce:

Men det er ulovligt, siger Datatilsynet. Overvågningsbilleder må kun udleveres til politiet og benzinstationerne risikerer bøder, hvis de udstiller personer, der mistænkes for benzintyveri.

På Shell-tanken på Køge Bugt Motorvej Øst ved Karlslunde havde man ophængt en veritabel "hall of shame" med den slags billeder. De blev dog taget ned, da Ekstra Bladet spurgte til billederne.

Ekstra Bladets omtale vil få Datatilsynet til at undersøge sagen og det kan meget vel ende med en politianmeldelse af Shell.

– Vi vil da klart overveje at tage sagen op. Det er bestemt en mulighed at foretage politianmeldelse, siger kontorchef i Datatilsynet Lena Andersen.

Det er en overtrædelse af persondataloven at udstille genkendelige billeder af formodede benzintyve.

Hos Shell beklager man episoden med de udstillede benzintyve.

Datatilsynet har tidligere foretaget ca. 10 politianmeldelser af lignende sager.

En af de mere spektakulære sager var et tilfælde, hvor en guldsmed i Århus lagde videooptagelser af røverier i hans forretning på Youtube.

Annonce:

I en anden sag blev en tv-overvågningsoptagelse af en episode mellem en restaurantgæst og en ansat vist til andre gæster på restauranten. Restauranten fik en bøde på 5.000 kr.

I en tredje sag lod en butik en nabo gennemgå optagelser fra butikkens tv-overvågning for at finde gerningsmænd til et tyveri fra naboen. Også den sag førte til en bøde på 5.000 kr.

Det er også ulovligt at udveksle billederne internt mellem fx forskellige tankstationer, eller vise dem til ansatte i virksomheden.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Pas på ønsker i Venstre - de kan gå i opfyldelse
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: