'Nazi-offer' havde snittet i sig selv

En brasiliansk kvinde har ifølge anklagerkontoret i Zürich tilstået, at hun opdigtede historie om brutalt overfald

Det var løgn og bedrag, da en brasiliansk kvinde i sidste uge hævdede, at hun var blevet mishandlet af nynazister i Schweiz.

Den 26-årige Paula Oliveira har ifølge en schweizisk anklager erkendt, at hun selv havde fabrikeret mishandlingen og løjet om, at hun efterfølgende havde bortaborteret sine tvillinger.

Det sendte chokbølger gennem både Schweiz og Brasilien, da Paula Oliveira på brasiliansk tv stod frem med sine voldsomme snitsår på mave og ben.

DF's søsterparti
Oliveira forklarede, at tre skinheads med nazistiske tatoveringer havde overfaldet hende ved en banegård i Zürich og blandt andet snittet bogstaverne SVP i hendes hud. SVP er initialerne for det schweiziske folkeparti – et søsterparti til Dansk Folkeparti.

Brasiliens udenrigsminister fordømte straks overfaldet som racistisk, og en diplomatisk krise lurede under overfladen.

Jager medskyldig
De schweiziske myndigheder tvivlede imidlertid på Paula Oliveiras forklaring. Det stod hurtigt klart, at Oliveira ikke havde været gravid under det påståede overfald. En retsmediciner kaldte sagen for et 'skoleeksempel på selvlemlæstelse'.

Anklagekontoret i Zürich har nu indledt en efterforskning af Oliveiras motiv, og om hun eventuelt havde medskyldige. Hendes pas er inddraget, så hun ikke kan forlade landet under efterforskningen.