Kold nøgendemo for pelsdyr

Der var rene ord for pengene, da omkring 80 dyrerettigheds-forkæmpere i går demonstrerede foran Malene Birgers modeshow i København

I kulde og blæst smed et par gæve piger tøjet for at gøre opmærksom på rævenes lidelser i pelsindustrien. pelsglade Kronprinsesse Mary gik lige forbi den opsigtsvækkende demo. (privatfoto)
I kulde og blæst smed et par gæve piger tøjet for at gøre opmærksom på rævenes lidelser i pelsindustrien. pelsglade Kronprinsesse Mary gik lige forbi den opsigtsvækkende demo. (privatfoto)

' Ræven river, ræven piver - når den ser Malene Birger' og ' Stop bloody fashion, show compassion' (stop den blodige mode, vis medfølelse, red).

Sådan lød de skarpe udmeldinger, da mere end 80 dyrevenner i går stillede op til demonstration umiddelbart før Malene Birgers stort anlagte modeshow på på Kulturkajen Docken i København. Det var dyrerettighedsforeningen Anima, der stod bag den utraditionelle happening.

Flere trodsede endda kulden og smed tøjet for at vise rævenes lidelser under opdræt til pels. Iført blodig rævepels lå to piger i ikke meget tøj foran butikken og den ivrige skare med det klare budskab.

- En samlet regering forbyder nu ræveavl i Danmark af etiske årsager, men Malene Birger ignorerer fortsat alle hensyn til dyrene. Vores budskab til Malene Birger i aften er: Show compassion, stop bloody fashion, siger Thorbjørn Guillaume, Kampagnekoordinator i Anima, til ekstrabladet.dk.

Hård medfart til pelsede gæster
- Det var som at være i parken, når nogen laver en hård tackling, når de enkelte gæster, der havde pels på dukkede op, fortæller Animas talsmand Jan Sorgenfrei, der ledede demonstrationen.

Også Mary, der ofte ses i diverse pelse, kom forbi under den bloddryppende protest på sin vej til modeshowet.

- Det lykkedes at få givet hende en flyer med på vejen, fortæller Jan Sorgenfrei.

Det er ikke første gang, at Malene Birger mærker modstanden mod brugen af pels i sine kollektioner. Anima har længe kørt en kampagne for at få dyrevenner til at sende hende protestbreve. Også en happening, hvor massevis af visne blomster blev sendt til Malene Birger-butikker, skulle gøre opmærksom på dyrenes lidelser i pelsindustrien.

Malene Birger har ikke kommenteret demonstrationen i aftes.