Herregud - et dødt marsvin

Dennis er sigtet for at brænde et marsvin ihjel for sjov - selv praler den arbejdsløse 19-årige af det, og hans mor bakker ham op

Dennis Strøm Christensen (forrest) og en kammerat blev i går afhørt af politiet og sigtet for at have brændt et levende marsvin og bagefter slået det ihjel. (Foto: Ernst van Norde)
Dennis Strøm Christensen (forrest) og en kammerat blev i går afhørt af politiet og sigtet for at have brændt et levende marsvin og bagefter slået det ihjel. (Foto: Ernst van Norde)
– Ja, jeg står til et års fængsel, men jeg er også blevet verdenskendt på grund af filmoptagelsen. I øvrigt har jeg været i fængsel før – for overtrædelse af våbenloven.

Den 18-årige tatovørlærling M er nærmest stolt over, at han i går blev sigtet for at hælde benzin over og sætte ild til et levende marsvin og til sidst slå det ihjel med en teleskopknippel, også kaldet en totenschlæger.

Ekstra Bladet møder ham og en flok 15-20-årige kammerater i en bule på Engvej i Aalestrup.

Blandt dem er 19-årige, arbejdsløse Dennis Strøm Christensen:

– Jeg er også blevet afhørt i dag og sigtet for det samme. Men jeg har nu ikke gjort det. Det er min ekskæreste, den møgtøs, der har anmeldt os og beskyldt os for at have brændt det marsvin levende, griner Dennis.

– Ja, hun kan bare vente, til vi får fat i hende, tilføjer M.

Fodrer slanger med dem
Dennis: – Jeg kan sgu da ikke hidse mig op over det. Herrestegud, et dødt marsvin! Reaktionerne er da helt hysteriske. Der er oprettet hele fem grupper på Facebook mod det.

M: – Man kan se på filmoptagelsen, at marsvinet til sidst bliver slået ihjel med en totenschlæger. Sådan en kan enhver købe i Tyskland.

– Har du selv en?

– Hvad? Mig? Nej, nej.

– I øvrigt bruger jeg normalt kun marsvin og kaniner som foder til min slange. Jeg er sgu da ligeglad med et brændt marsvin.

– Var det det dig, der slog marsvinet ihjel?

– Hvad? Nej, mand! Det er slet ikke os. Det tror politiet bare. De er så dumme. De mener, de kan genkende mine sko og bukser. Ha! De kom og hentede mig kl. kvart over ni i morges på busstationen her i Aalestrup for øjnene af hele byen.

– Ved I hvem, der gjorde det?

– Selvfølgelig!

– Hvorfor blev du dømt for overtrædelse af våbenloven? Går du med våben?

– Det var sgu bare en kniv. En springkniv.

Rodløse uden fremtid
De rodløse unge, hvoraf størsteparten ikke har arbejde, samles hver dag i bulen på Engvej. De er en del af Aalestrups småkriminelle miljø. Snakken afslører tydeligt, at de kender alt til nedbrændingen nytårsnat af Aalestrup Realskole og til forskellige grove knivoverfald. I hvert enkelt tilfælde ved de, hvem der står bag.

– Men hvad skal vi gøre. Aalestrup er en lorteby. Kommunen vil ikke engang give mig kontanthjælp. De siger, jeg bare kan finde et arbejde, men der er ikke noget at få. Det er noget svineri, mener Dennis.

Han bliver forsørget af sin mor, den 44-årige plejehjemsassistent Lillian Christensen.

– Ja, jeg må købe mad til ham, ellers får han ikke noget. Men jeg tror nu ikke på, Dennis har gjort det her, siger Lillian til Ekstra Bladet.

– Men det mener politiet?

– Ja, men det er da kun, fordi hans åndssvage ekskæreste har anmeldt ham. Nu tror alle folk i hele byen, det er Dennis og M. Jeg er så træt af alle de beskyldninger. Og så på grund af et marsvin!
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere