Kystbanen giver problemer for alle

Den nye operatør på Kystbanen nord for København, DSB First, har så store indkøringsproblemer, at togtrafikken på hele Sjælland er forsinket - se her

Togpassagerer på Sjælland kan 'glæde' sig over, at togdriften på Kystbanen nu er overladt til DSB First, et firma, dannet af DSB og det skotske trafikselskab First Group.

Foretagendet debuterede søndag efter over et års forberedelsestid. Og i dag giver det en halv times forsinkelser på DSB's regionaltog over hele Sjælland.

- Der er problemer på Kystbanen, og den forplanter sig til os dér, hvor vi og DSB First deler sporene, siger en medarbejder hos DSB Kommunikation, som præsenterer sig som Lars, til ekstrabladet.dk. - Det er på strækningen Københavns Hovedbanegård-Østerport, og alle sjællandske regionaltog påvirkes. I øjeblikket kan jeg se, at vi har en halv times forsinkelse. Jeg kan ikke se, om IC-tog og Intercity Lyn også har forsinkelser i andre dele af landet, men i situationer som denne plejer driftscentralen at prioritere disse tog højest, så de kommer først ud på strækningerne.

BaneDanmark meddeler, at DSB First kører med forsinkelser på grund af personalemangel. Det har ikke været muligt at komme igennem til DSB First for at høre selskabets forklaring på problemerne.

0 kommentarer
Vis kommentarer