Annonce:
Annonce:

15-årig så ufo på Fyn

Det danske flyvevåben har åbnet sit arkiv over ufoobservationer. 15-årig dreng så fem rumvæsener med små ben på en mark

Denne flyvende gople var ikke nogen ufo, men formentlig damp fra et varmeværk. (Foto: Flyvevåbnet)
Denne flyvende gople var ikke nogen ufo, men formentlig damp fra et varmeværk. (Foto: Flyvevåbnet)
Annonce:
Følg Samfund

Flyvevåbnet har i dag offentliggjort Danmarks samlede arkiv over ufoobservationer. Og i 1982 var der angiveligt rummænd på Fyn.

Klokken var 04.30 en tidlig morgen i sommeren 1982. Observatøren - en 15-årig - kom cyklende på vej til sit arbejde som sommerferieafløser på et gartneri. Cirka 15 minutter senere fik han øje på noget stærkt lysende 50-60 meter inde på en mark, skriver DR Nyheder.

Han steg af cyklen og gik hen mod den lysende genstand. Genstanden beskrives som to dybe tallerkener lagt oven på hinanden, ca. 2 meter høj og 2 meter i diameter.

10-15 meter fra genstanden kunne observatøren se fem skikkelser. De så menneskelige ud, men var dog ikke højere end 60 centimeter, havde stort hoved og brystkasse, samt små hofter og ben.

Flyvende gople var damp
De fleste observationer er aldrig blevet opklaret, mens andre har vist sig at være 'kinalamper' med lys, fly eller lysstærke planeter.

Andre, for eksempel 'den flyvende gople', viste sig efter grundig efterforskning fra den civile organistation Skandinavisk UFO Information, højst sandsynligt at være resultatet af en dampkedel, der blev blæst igennem på et varmeværk

En af dem, der har været tættest på det hidtil fortrolige arkiv er Thomas Pedersen, der er Kaptajn ved Flyvevåbnet. Han har haft det danske ufoarkiv liggende på sit kontor i mange år.

- Flyvevåbnet har ingen interesse i at bibeholde hemmeligheder om ufoer. Vores opgave er, at sikre dansk sikkerhed i fredstid. Så vi har ingen interesse i at undersøge ufoer, siger han til DR.

Hele ufo-arkivet kan hentes her

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: