Hesselbjergs hoteller var for dyre

Den tidligere rigspolitichef Torsten Hesselbjerg får nu kritik fra Rigsreveisonen for at have brugt for mange penge på hotelophold.

Torsten Hesselbjergs pengeforbrug og almindelige arrogance bragte man ind i opløbet om at blive Ekstra Bladets Nytårstorsk 2008. (Tegning: Morten Ingemann)
Torsten Hesselbjergs pengeforbrug og almindelige arrogance bragte man ind i opløbet om at blive Ekstra Bladets Nytårstorsk 2008. (Tegning: Morten Ingemann)
Følg Samfund

Det var kritisabelt, at den nu fyrede rigspolitichef Torsten Hesselbjerg havde en tendens til at bo på fem-stjernede hoteller, når han var på tjenesterejser.

Det konkluderer Rigsrevisionen i en ny rapport, som blev udarbejdet, da det i efteråret kom frem, at Hesselbjerg blandt andet havde boet på luksushotel i Rio de Janeiro med sin hustru - og sendt regningen videre til skatteborgerne.

’Rigsrevisionen har for rigspolitichefen særligt bemærket, at der i flere tilfælde forekommer væsentlige overskridelser af hoteldispositionsbeløbet, uden at der foreligger begrundelse herfor. Dette finder Rigsrevisionen ikke helt tilfredsstillende’, står der i rapporten.

Det var i går ikke muligt at få en kommentar fra Torsten Hesselbjerg selv, men justitsminister Brian Mikkelsen er tilfreds med undersøgelsens resultat.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde