Pirater tjente 16,5 mio. på supertanker

Pirater har sluppet den saudiske tupertanker Sirius Star fri. Piraterne tjente 16,5 millioner kroner på tankeren, der var fyldt med olie

Somaliske pirater fortalte tidligere i dag, at de har frigivet en supertanker fra Saudi-Arabien, som blev kapret i november.

Saudi-Arabien har ifølge AFP betalt piraterne tre millioner dollar - 16,5 millioner kroner - til piraterne for at få tankeren, der var fyldt med olie, frigivet.

Sirius Star var piraternes største kapring nogensinde. Det 318.000 ton tunge skib, der ejes af det saudiske olieselskab Saudi Aramco, sejler under liberisk flag og havde en last på mere end to millioner tønder olie om bord. Det svarer til mere end en fjerdedel af alt, hvad Saudi-Arabien til dagligt eksporterer, og olien har en værdi af ca. 100 millioner dollar - over en halv milliard kroner.

Piraterne krævede tidligt i forløbet 25 millioner dollar for at frigive skibet. Kapringen af skibet var så markant, at den fik oliepriserne til at stige.

Skibet var desuden et af de første 'muslimske' skibe, der blev kapret. Det fik militante islamister i Somalia til at gå sammen og forberede angreb på piraterne.

Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen