Hjertesyge Hannahs fantastiske jul

Den dødsmærkede 13-årige pige, som nægter at få et nyt hjerte, pyntede juletræ for prins Charles og afviser ikke, at det kan blive jul, også for hende, igen

Søstrene Lucy, Hannah og Phoebe havde en pragtfuld julemorgen med masser af gaver til alle. (Foto: SWNS.COM)
Søstrene Lucy, Hannah og Phoebe havde en pragtfuld julemorgen med masser af gaver til alle. (Foto: SWNS.COM)

Det var alt sammen helt, som det skulle være: Masser af dejlig mad, gaver og – det bedste af det hele – det foregik hjemme!

13-årige Hannah Jones blev verdensberømt i efteråret, fordi hun blankt afviste den hjertetransplantation, som måske kunne redde hendes liv.

Den engelske pige, hvis hjerte blev ødelagt af den behandling, hun fra femårs alderen fik mod leukæmi, meddelte personligt de forbløffede myndigheder, at hun ikke ville være patient mere – hun ville leve resten af sit liv, hvor kort det så end måtte blive, sammen med sine forældre og sine tre små søskende. Da – men først da – droppede myndighederne planer om at tvangsfjerne hende for at lade hende indlægge til operation.

Meget at leve for
Lægerne har forudsagt, at det kan være slut i løbet af få måneder. Men nu har Hannah holdt jul hjemme hos familien i Hereford, fortæller avisen Daily Mail.

– Det var den mest perfekte dag, siger Hannah. – Det har været meget vigtigt at fejre denne jul, som var det den sidste. Det tror jeg nu ikke, at det bliver. Jeg har så meget at leve for, men sandheden er, at ingen ved, præcis hvor lang tid, der er tilbage.

Et flot armbåd og make-up
Hannah indrømmer, at hun er træt, og at hun er glad for de gaver, som hun kan tage med i seng – dvd’er og nintendo-spil, for eksempel. Men den allerbedste gave var dog et disney-armbånd fra far.

– Det er virkelig flot, siger teenageren, som også fik masser af make-up i julegave.

Familien Jones’ jul begyndte faktisk omkring 1. december. En invitation fra en velgørende fond om en familietur til Disney World i Florida blev reddet, da en anonym betalte den meget dyre forsikring for Hannahs flyrejse. Det var magisk at være i eventyrparken, mindes en drømmende Hannah.

Besøget hos prins Charles
Knap var hun hjemme i England igen, før et nyt eventyr ventede:

Den britiske tronfølger, prins Charles, inviterede Hannah og hendes mor til at komme og hjælpe ham og Camilla med at pynte juletræet i deres London-residens, Clarence House.

– Jeg måtte nive mig selv i armen for at tro på, at det virkelig skete for mig, fortæller Hannah til Daily Mail og forklarer om den ’dress code’, som hun fik besked om at følge:

– Ingen cowboybukser, tak! Men det var i orden, for jeg går ikke meget i cowboytøj.

Kostede rundt med værten
Charles var en glimrende vært.

– Han var så sød – og meget mindre, end jeg troede!

Hannahs mor, Kirsty Jones, husker tydeligst, da hendes frimodige datter kostede rundt med tronfølgeren for at få ham hen, hvor hun helst ville fotografere ham.

Desværre blev hertuginde Camilla syg den dag, da Hannah og syv andre børn kom for at pynte træet. Men netop, da de forlod Clarence House, kom hertuginden frem øverst på trappen og vinkede farvel – og forklarede, at hun havde influenza og ikke ville ned og risikere at smitte nogen.

For syg til jul i fjor
Men trods den fantastiske december og alle gaverne har det allerbedste ved julen ifølge Hannah været synet af den fireårige lillesøster Phoebe, da hun ellevild at spænding rev papiret af alle sine gaver julemorgen.

Den perfekte jul var en dramatisk kontrast til julen 2007. Da var Hannah lige kommet hjem efter 14 dage på hospital, for syg til at spise eller stå ud af sengen mere end få minutter.

– Dette år var det vidunderligt. Den bedste jul nogensinde, fastslår Hannah Jones.1 af 2 Hele familien Jones foran juletræet, som var juletræsmandens allerstørste. Fra venstre Lucy, 10 år, mor Kirsty, Hannah i midten, far Andrew, Phoebe, fire år, og Oliver, 11. (Foto: SWNS.COM)
2 af 2 Søstrene Lucy, Hannah og Phoebe havde en pragtfuld julemorgen med masser af gaver til alle. (Foto: SWNS.COM)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere