Annonce:
Annonce:

Seks timer med Christianias historie

Christianias sag mod staten er i fuld gang - på 12 retsdage skal fristaden overbevise dommerne i Østre Landsret om, at christianitterne har ret til området

Annonce:
Følg Samfund

Efter flere års tovtrækkeri mellem staten og Christiania endte parterne i dag i Østre Landsret.

Christianitterne skal med advokaterne Knud Foldschack og Christian Dahlager i front forsøge at overbevise de tre dommere om, at statens kollektive opsigelse af christianitterne i 2004 er ugyldig.

Det forsøgte de to advokater i dag med udgangspunkt i blandt andet historiske erklæringer, rammeaftaler, notater og referater fra folketingsdebatter, som ifølge advokaterne beviser, at Christiania gennem tiden har fået tilsagn om varig brugsret.

Vigtig redegørelse fra 1982
Advokat Christian Dahlager, som stod for den seks timer lange fremlæggelse, gennemgik Christianias historie helt tilbage fra 1971. Undervejs lagde han især vægt på en redegørelser fra Miljøministeriet i 1982.

Her fastslog ministeriet, at Christiania kunne blive uden tidsbegrænsning, hvis en række forudsætninger blev opfyldt, herunder at samfundets love også skulle gælde for fristaden.

Og Dahlager mente, at denne udtalelse var aldeles gældende, da den senere blev bekræftet af tidligere forsvarsminister Hans Engell (K), der senere skal vidne i sagen.

Sagen fortsætter onsdag.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: